JO 2024 – Înot: Frecvenţa testelor antidoping ar trebui determinată de AMA/WADA sau Federaţia internaţională

Thomas Bach
Sursa foto: Facebook

Frecvenţa testelor antidoping la înot ar trebui să fie determinată de organizaţii precum Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi World Aquatics (Federaţia internaţională), pentru a asigura corectitudinea competiţiilor olimpice, a declarat Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în timpul unei conferinţe de presă de sâmbătă.

Preşedintele CIO a făcut aceste observaţii atunci când a fost întrebat dacă va exista o potenţială creştere a numărului testelor antidoping pentru echipa de înot chineză, care fusese deja testată în număr mare, în urma performanţei recordului mondial stabilit de Pan Zhanle la 100 m liber masculin, în 31 iulie.

Organizaţiile antidoping au testat fiecare înotător chinez în medie de 21 de ori de la 1 ianuarie. Numărul a fost semnificativ mai mare în comparaţie cu media de şase ori pentru înotătorii americani şi de patru ori pentru înotătorii australieni, a dezvăluit World Aquatics pe 23 iulie.

Bach a subliniat că Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA), alături de laboratoarele naţionale anti-doping, au responsabilitatea efectuării testelor. Mai mult, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) are sarcina de a judeca sancţiunile legate de dopaj.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: