Veliko Târnovo, orașul din Bulgaria unde româna este cea mai auzită limbă. „Un loc românesc sub acoperire“

Sursa foto: travelplanner.ro

Dacă intenționați să faceți cu mașina un city break foarte aproape de România, atunci orașul bulgar Veliko Târnovo este o destinație cu adevărat specială și accesibilă.

Conform statisticilor autorităților locale, în Veliko Târnovo vin în medie în fiecare an peste 100.000 de români – și au toate motivele să o facă. La Veliko Târnovo, prețurile și condițiile la cazare sunt foarte bune, servirea în restaurante e impecabilă, chelnerii știu toți engleză, mâncarea e foarte bună, și la preț, și la gust – un exemplu de management turistic impecabil. Orașul e foarte ofertant din punct de vedere cultural, având mai multe obiective demne de văzut.

Prima impresie, după ce ai parcurs cei 180 de kilometri dintre București și Veliko Târnovo, este că ai ajuns într-un oraș românesc sub acoperire. În cel mai frumos oraș din Bulgaria nu e stradă și nu e restaurant unde să nu auzi vorbindu-se românește. Ce paradox: cea mai auzită limbă pe străzile din Veliko Târnovo nu e bulgara, ci româna. Un prim sfat: dacă vreți să vă cazați în Veliko Târnovo, alegeți un hotel din orașul vechi care să aibă și parcare. În niciun caz nu e recomandat să parcați pe străzile din zonă, pentru că în orașul vechi se ridică des mașinile parcate neregulamentar. În Veliko Târnovo, cel mai plăcut e să descoperi orașul mergând pe jos: distanțele dintre obiective sunt mici, iar străzile și peisajele, încântătoare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL