Procedura federală de la Washington împotriva lui Trump s-a reluat, fără garanţia unui proces înainte de alegeri

Sursa foto: Facebook

Procedura federală de la Washington împotriva lui Donald Trump cu privire la tentative de inversare a rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 s-a reluat, după o perioadă de pauză, prin programarea unei audieri la jumătatea lui august, relatează AFP.

Judecătoarea Tanya Chutkan a reluat dosarul şi a prezentat sâmbătă un calendar al viitoarelor etape procedurate, inclusiv o audiere la 16 august, la ora locală 10.00 (17.00, ora României), într-un tribunal din capitala americană.

Această evoluţie nu garantează însă ţinerea unui proces penal înaintea alegerilor din noiembrie, în care candidează fostul preşedinte republican.

Donald Trump, vizat în patru dosare penale şi condamnat într-unul dintre ele la New York cu privire la falsificarea unor documente contabile, face totul pentru a fi judecat cât mai târziu posibil.

Procedura în care este vizat la Washington – în care ar fi urmat să fie judecat începând din martie – a fost amânată, iar apoi suspendată, în aşteptarea hotărârii Curţii Supreme pe tema imunităţii sale prezidenţiale.

La începutul lui iulie, cea mai înaltă jurisdicţie americană a stabilit că preşedintele nu se bucură de ”nicio imunitate cu privire la faptele sale neoficiale”, dar că are ”dreptul la cel puţin o prezumţie de imunitate pentru faptele sale oficiale”, o hotărâre care refăcut cărţile.

Dosarul a fost trimis apoi judecătoarei Tanya Chutkan la Washington, pentru a stabili care fapte ale lui Trump sunt potenţial acoperite de imunitate la urmăriri penale.

Această decizie complexă urmează să dureze mai multe luni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: