Ciolacu acuză „nedreptatea flagrantă” de la JO 2024 împotriva gimnastei românce: „Nu voi participa”

Sursa foto: Facebook

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, anunţă că nu va participa la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după ”situaţia scandaloasă de la gimnastică, unde sportivele noastre au fost tratate într-un mod absolut dezonorant”.

”Este inadmisibil ca, într-o competiţie de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înţelegerea şi excelenţa, o copilă care îşi câştigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de rezultatul muncii sale de patru ani!”, adaugă el.

”Am decis să nu particip la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după situaţia scandaloasă de la gimnastică, unde sportivele noastre au fost tratate într-un mod absolut dezonorant. Să retragi o medalie obţinută pe muncă cinstită pe baza unei contestaţii, pe care nici antrenorii şi nici tehnicienii de top nu o înţeleg, este total inacceptabil! Este inadmisibil ca, într-o competiţie de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înţelegerea şi excelenţa, o copilă care îşi câştigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de rezultatul muncii sale de patru ani! Eu nu am putut să îi privesc lacrimile şi să accept cu seninătate că aşa ceva este perfect normal!”, a arătat Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit premierului, faptul că ”sute de milioane de telespectatori din întreaga lume au rămas, ca şi noi românii, efectiv şocaţi de această scenă teribilă, arată că undeva, în sistemul de organizare a acestei competiţii, ceva este în neregulă”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: