Tim Walz: Este onoarea vieţii mele / Care este profilul lui Walz şi de ce a fost el ales

sursa: X

Candidata democrată la preşedinţia SUA, Kamala Harris, l-a desemnat marţi pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, pentru a-i fi coechipier, el candidând pentru funcţia de vicepreşedinte. Alegând un campion al politicii progresiste şi un orator cu un limbaj simplu, din inima Americii, democrata ţinteşte astfel electoratul alb din mediul rural, care încă nu s-a hotărât dacă să-i mai acorde un mandat rivalului republican Donald Trump, relatează Reuters. 

Kamala Harris şi-a anunţat opţiunea într-un mesaj text către susţinători. „Sunt încântată să vă spun că am luat o decizie: Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, se va alătura campaniei noastre în calitate de coechipier al meu”, a declarat ea. „Tim este un lider testat în luptă, care are un palmares incredibil de a face lucruri pentru familiile din Minnesota. Ştiu că el va aduce acelaşi leadership bazat pe principii în campania noastră şi în funcţia de vicepreşedinte”, a transmis Kamala Harris.

La rândul său, Tim Walz a răspuns într-un mesaj pe X. „Este onoarea vieţii mele să mă alătur Kamalei Harris în această campanie. Sunt total implicat. Vicepreşedintele Harris ne arată politica a ceea ce este posibil. Îmi aminteşte un pic de prima zi de şcoală. Deci, hai să facem asta, oameni buni! Alăturaţi-vă nouă!”, a îndemnat guvernatorul însoţindu-şi mesajul de un banner de campanie în care apare alături de Kamala Harris.

CINE ESTE TIM WALZ

Tim Walz, în vârstă de 60 de ani, veteran al Gărzii Naţionale a Armatei SUA şi fost profesor, a fost ales într-un district cu orientare republicană în Camera Reprezentanţilor a SUA, în 2006, şi a servit 12 ani în Congres înainte de a fi ales guvernator al statului Minnesota în 2018.

În calitate de guvernator, Walz a promovat o agendă progresistă care include mese şcolare gratuite, obiective pentru combaterea schimbărilor climatice, reduceri de taxe pentru clasa de mijloc şi concedii plătite extinse pentru angajaţii din Minnesota.

Walz a pledat mult timp pentru drepturile reproductive ale femeilor, dar a arătat, de asemenea, o înclinaţie conservatoare în timp ce reprezenta un district rural în Camera Reprezentanţilor a SUA, apărând interesele agricole şi susţinând dreptul de a deţine arme.

Campania lui Harris speră că vasta carieră a lui Walz în Garda Naţională, cuplată cu o carieră de succes ca antrenor de fotbal în liceu şi videoclipurile lui cu glume de tată va atrage alegătorii din mediul rural care nu sunt încă decişi dacă să-i acorde un al doilea mandat lui Trump la Casa Albă.

Walz a fost un relativ necunoscut la nivel naţional până când Harris a lansat cursa de căutare a unui vicepreşedinte, dar profilul său a crescut de atunci. Membru popular al Congresului, Walz se pare că a beneficiat de sprijinul puternicei foste preşedinte a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, care a avut un rol esenţial în a-l convinge pe Biden să renunţe la cursa pentru realegere.

Harris şi Walz se vor confrunta în alegerile din noiembrie cu Trump şi cu coechipierul său, JD Vance, şi el un veteran militar din Midwest.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: