Aeroporturile din România, tranzitate de aproape 25 de milioane de călători. Numărul pasagerilor a crescut

Sursa foto: X

Traficul aerian de pasageri a crescut anul trecut cu 17 procente față de 2022. Aeroporturile din România au fost tranzitate de aproape 25 de milioane de călători. Henri Coandă este pe primul loc la nivel național, iar în ceea ce privește aeroporturile regionale, Clujul ocupă o poziție fruntașă.

Cel mai mare trafic în ceea ce privește transportul aerian de persoane a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Henri Coadă Otopeni, cu aproximativ 15 milioane de călători, potrivit Institutului Național de Statistică.

Când vine vorba despre aeroporturile regionale, Clujul ocupă primul loc, cu peste 3,2 milioane de pasageri care au tranzitat, anul trecut, Aeroportul Internațional Avram Iancu, din Cluj-Napoca. Este o creștere cu 22 de procente, față de anul 2022.

Cei mai mulți pasageri călătoresc spre Abu Dhabi, Barcelona, Bergamo, Dublin, Instanbul, Frankfurt, Londra, Roma sau Paris. Iar în ceea ce privește cursele interne cea mai importantă este cea de la Cluj spre București.

În 2023, în luna august, a fost cea mai bună lună din istoria de 90 de ani a aeroportului din Cluj, cu peste 350 de mii de pasageri. În anul 2021, aeroportul din Cluj-Napoca a fost declarat cel mai bun din Europa, la categoria sub 5 milioane de pasageri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL