VIDEO USR-istul Allen Coliban forțează un tun imobiliar: 1,2 milioane de euro pentru un han inexistent

Allen Coliban, sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Allen Coliban, primarul Brașovului, pregătește o lovitură imobiliară care va îmbogăți familia Deane cu peste 1,2 milioane de euro. Primarul USR vrea să cumpere un han inexistent, care este deținut de familia Deane.

„A venit momentul să recuperăm şi să reconstruim Hanul de la Pietrele lui Solomon. Vreau să punem în valoare acest obiectiv”, declara Coliban despre ruinele pe care vrea să le cumpere.

Allen Coliban forțează consilierii locali din Brașov să aprobe cumpărarea unui han care nu mai există de mai mulți ani. Este vorba despre fostul han de la Pietrele lui Solomon, din care a mai rămas doar un zid (foto mai jos). Pe această ruină și terenurilor din jur, primarul USR vrea să plătească 1.246.335 de euro. Dacă tranzacția ar fi aprobată, zidul fostului han ar deveni cel mai scump zid din România.

Ruinele fostului han nu sunt pe lista monumentelor istorice și, în prezent, aparțin familiei afaceristului irlandez Haydan Deane, care deține și pub-ul Deane’s de pe strada Republicii. Din acea clădire nu a mai rămas nimic și primăria ar trebui să reconstruiască totul de la zero, adică să investească multe alte milioane de euro. Astfel, Primăria Brașov nu are ce să recupereze din ceva ce nu mai există. Primarul USR insistă cu această tranzacție pentru că este prieten cu familia Deane. De mai multe ori, USR-istul a pus presiune pe Consiliul Local să aprobe cumpărarea acestor ruine, dar consilierii au respins proiectul. Pe final de mandat, Coliban a devenit mai insistent și caută să-și îmbogățească apropiații.

Ruinele pe care vrea să le cumpere Allen Coliban/ Sursa: captură video

Legăturile lui Coliban cu familia Deane

Atât Allen Coliban, cât și concubina sa, sunt foarte apropiați de familia Deane. Alina Deane, soția lui Haydan Deane, a fost văzută la anumite evenimente alături de primarul Allen Coliban. Se pare că cei doi se înțeleg foarte bine, mai ales când e vorba de banii primăriei. În mai 2024, Alina Deane a apărut cu primarul USR și râdeau împreună.

De asemenea, Camelia Clem, concubina primarului, frecventează des pub-ul familiei Deane. Legăturile dintre primar și familia Deane sunt evidente pentru cetățenii din Brașov. Primarul USR vrea să-și îmbogățească prietenii cu 1,2 milioane de euro din banii cetățenii.

Alina Deane și Allen Coliban, sursa foto: captură video

Coliban vinde apartamente cu 723 de lei

Administrația USR a fost un dezastru pentru Brașov, în ultimii 4 ani. Primarul Allen Coliban este responsabil și pentru alte lovituri imobiliare. Deși el vrea să arunce milioane de euro pe un zid, Primăria Brașov a vândut un apartament cu doar 723 de lei.

O femeie de 85 de ani din Brașov a reușit să cumpere un apartament, de la Primăria Brașov, cu doar 723 de lei, deși valoarea imobilului, în centrul orașului, era de peste 80.000 de euro. Femeia și-a câștigat în instanță dreptul de a cumpăra apartamentul, după ce societatea primăriei, care administrează imobilele, a refuzat să facă vânzarea.

Administrația locală USR a mai vândut alte două imobile ale statului pentru a plăti foștii angajați RIAL (societate aflată în subordinea Consiliului Local). Dezastrul USR este decontat în fiecare zi de către cetățeni. Imobilele statului sunt vândute la prețuri foarte mici, în timp ce primarul Allen Coliban vrea să arunce 1,2 milioane de euro pe un han care nu mai există.

Primarul Coliban îngroapă Brașovul și în datorii. Doar în 2023, USR-istul a făcut împrumuturi în valoare de 150 de milioane de lei. Băncile au devenit cei mai buni parteneri pentru Coliban, într-o perioadă în care dobânzile au crescut foarte mult. Creditele cu dobânzi uriașe vor fi plătite de cetățenii din Brașov.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: