JO, gimnastică ritmică: Annaliese Drăgan a debutat în calificări la cerc; Doina Stăiculescu, argint în 1984

Sursa foto: x

Sportiva Annaliese Drăgan a debutat, joi, în calificări la gimnastică ritmică, la cerc, la Jocurile Olimpice de la Paris. Annaliese este, după 8 ani, singura reprezentantă a României în această disciplină sportivă, pentru care a strălucit la JO din 1984 Doina Stăiculescu – medalie de argint. ”Este un lucru nemaipomenit că România are reprezentare la Paris. E din ce în ce mai greu să te califici la JO”, a declarat fosta gimnastă pentru News.ro, la exact 40 de ani de la reuşita sa.

Debutantă la JO, Annaliese Drăgan a intrat în competiţie a 17-a, însă a avut şi o ieşire din covor, fiind notată cu 27.200 la cerc (7 zecimi penalizare, locul 23 la general după prima rotaţie).

În cea de-a doua rotaţie, gimnasta tricoloră (18 ani) va performa în proba de minge, urmată de rotaţiile la măciuci şi panglică. Punctajele la fiecare exerciţiu vor forma nota finală şi clasamentul pentru ultimul act, în care vor ajunge primele 10 gimnaste.

În calificările individuale participă 24 de gimnaste, din care 16 sunt din Europa, în prim-plan fiind Stiliana Nikolova (Bulgaria).

Medalii olimpice se vor acorda şi în probele de grup, care vor intra în calificări vineri, cu finala programată sâmbătă. Tot vineri va avea loc şi finala la individual.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: