Anchetă la spitalul din Calafat, după moartea unui copil. Mama băiatului: „Îi făcea tratamente prin telefon”

Sursă foto: Captură video

Încă un spital în care medicii sunt acuzați, după moartea unui pacient. Se întâmplă la Calafat, unde familia unui copil susține că acesta a fost îngrijit cu indicații primite prin telefon și că, atunci când starea lui s-a agravat, doctorii ar fi refuzat să-l trimită la Craiova. Conducerea spitalului recunoaște că acuzațiile ar putea fi întemeiate și face o anchetă.

Cu pancarte în mâini și lacrimi în ochi, familia băiatului caută dreptatea în fața Spitalului Municipal Calafat. Zeci de oameni revoltați de caz li s-au alăturat și cer ca vinovații să plătească.

-Nu știm absolut nimic de la nimeni. Să iasă afară și să ne dea explicații. Avem dreptul și noi la o explicație cel puțin, să ne explice de ce a murit copilul ăsta.

Calvarul familiei a început pe 4 iulie, atunci când l-au internat copil la spitalul din Calafat cu o tuse care persista de câteva zile. Familia acuză că băiatul nu a fost îngrijit corespunzător, iar tratamentul s-a dat în urma consultațiilor făcute prin telefon.

Ileana Lișcă, mama copilului: Îi făcea tratamente prin telefon. Nici măcar nu a venit la spital să vadă cum era copilul. Mă rugam de ele: „Trimite-mă la Craiova! Trimite-mă la Craiova.” Nu voiau să mă trimită la Craiova că nu e copil de Craiova ca să mă trimită cu el, că are doar puțin roșu în gât și la spate, că toți copiii au așa.

Familia spune că după 3 zile, medicii i-au făcut o radiografie copilului, în urma căreia l-au diagnosticat cu bronhopneumonie acută. Băiatul a fost transferat de urgență la spitalul din Craiova, unde, la scurt timp a făcut stop cardio-respirator și a murit în secția ATI.

Florin Lișcă, tatăl copilului: Era sănătos, nu avea nimic și când am venit acasă l-am găsit mort. Nu mai vreau să treacă alți părinți, altcineva prin ce am trecut eu. Nu vreau să se mai repete așa ceva.

Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă.

Dorin Stelian Niță, manager spital Calafat: Sunt anumite semne de întrebare în ceea ce privește partea de tratament, partea de investigații și temporizarea transferului către o unitate superioară. Noi avem protocoale stricte prin care medicul pediatru, chiar dacă nu este de gardă, la solicitare trebuie să se prezinte la spital, este într-un spital pe care-l avem în desfășurare. Temporizarea transferului trebuie să fie justificată și toate aceste răspunsuri le vom avea în viitorul apropiat în momentul finalizării anchetei.

A fost sesizat Colegiul Medicilor, iar rudele copilului spun că îi vor da în judecată pe cei doi doctori care s-au ocupat de tratarea băiatului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: