VIDEO Un avion cu 62 de oameni la bord s-a prăbuşit în Brazilia într-o zonă rezidenţială

sursa: TV Globo

UPDATE – Toate persoanele aflate la bordul zborului Voepass care s-a prăbuşit în statul brazilian São Paulo au murit, potrivit autorităţilor locale din Valinhos, în apropiere de oraşul Vinhedo, unde s-a prăbuşit avionul, relatează BBC.

UPDATE – Luând cuvântul în cadrul unui eveniment organizat vineri, preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva  a declarat că „se pare” că toţi pasagerii ar fi murit în accident. El a cerut păstrarea unui minut de reculegere.

„Aş dori ca toată lumea să se ridice în picioare pentru a putea păstra un minut de reculegere, deoarece un avion tocmai s-a prăbuşit în oraşul Vinhedo, în São Paulo, cu 58 de pasageri şi 4 membri ai echipajului şi se pare că toţi au murit”, a spus el, într-o înregistrare video a declaraţiei sale distribuită pe X.

UPDATE – Avionul s-a prăbuşit într-un condominiu rezidenţial din cartierul Capela din Vinhedo. Încă nu există informaţii despre victime.

sursa: TV Globo
„VOEPASS a mobilizat toate mijloacele pentru a-i sprijini pe cei implicaţi. Nu există încă nicio confirmare a modului în care s-a produs accidentul sau a situaţiei actuale a persoanelor aflate la bord”, a transmis compania aeriană, potrivit Globo.

Potrivit secretarului pentru securitate din Vinhedo, Osmir Cruz, avionul s-a prăbuşit în apropierea unei case în care se aflau locuitori, dar nimeni de la sol nu a fost rănit.

Spitalele din Vinhedo şi Valinhos, un oraş învecinat, sunt mobilizate pentru a primi eventuale victime.

Un avion cu 62 de persoane la bord s-a prăbuşit vineri în Vinhedo, Brazilia, a relatat postul local de televiziune GloboNews, citat de Reuters.

Avionul de tip ATR-72 operat de compania aeriană Voepass Linhas Areas se afla în drum de la Cascavel, în statul Parana, la Guarulhos, în Sao Paulo, a relatat site-ul G1, citând Voepass.

Compania aeriană a precizat că 58 de pasageri şi patru membri ai echipajului erau la bord.

Pompierii din statul Sao Paulo au confirmat pe reţelele sociale că un avion s-a prăbuşit în Vinhedo şi că au trimis şapte echipaje în regiunea accidentului.

O înregistrare video distribuită pe reţelele de socializare arată ceea ce pare a fi un avion care se prăbuşeşte peste un pâlc de copaci, urmat de un mare nor de fum negru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: