Alunecarea de teren de la Slănic s-a reactivat. Asfaltul din localitate a început din nou să crape

Sursa foto: Flickr

Ieri la prânz, alunecarea de teren s-a reactivat agresiv, în câteva ore, în Slănic. Aseară, asfaltul din localitate a început din nou să crape.

În urmă cu câteva luni, alunecarea de teren a produs un crater pe o stradă.

Peste 40 de persoane au fost evacuate atunci din imobilele aflate în proximitate, iar două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localității.

Pe 9 ianuarie 2024 prefectul de atunci, Virgil Nanu, scria pe Facebook că, în urma unor petiții referitoare la tasarea terenului unor case din orașul Slănic, a dispus remedierea imediată a situației pentru a garanta siguranța locuitorilor și a bunurilor.

Rapoartele întocmite de geologi și seismologi în luna mai a acestui an, în urma măsurătorilor făcute la Slănic, aratau că surparea a stagnat, iar zona era sigură. Cauzele apariției unui crater uriaș pe o stradă din oraș, au aratat aceleași rapoarte, au fost naturale. Mai exact, surpările ar fi fost provocate de acumulările de apă.

Localitatea Slănic Prahova stă pe un zăcământ de sare, dispus sub forma unei lentile, au explicat specialiștii în Fizica Pământului. Sarea e exploatată de foarte mult timp, iar experții spun că nimeni nu mai știe pe unde se află unele galerii ieșite din uz.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: