Tulcea: Accesul pe navele spre Deltă, îngreunat, pe fondul scăderii cotelor Dunării

Sursa foto: Navrom Delta

Tranzitul persoanelor şi mărfurilor pe pasarelele care leagă malul Dunării la Tulcea de navele care fac transport regulat pe fluviu între municipiu şi localităţile din Deltă este îngreunat, din cauza înclinaţiei tot mai accentuate a acestora înregistrate pe fondul cotelor scăzute ale Dunării.

Şeful flotei societăţii Navrom Delta SA, Robert Costache,a declarat pentru AGERPRES că situaţia este mai dificilă pentru persoanele care asigură încărcarea navelor cu produse de primă necesitate pentru localităţile izolate din Deltă.

„Având în vedere cotele scăzute, accesul pe nave se face pe schele care acum au o înclinaţie foarte mare, iar lucrătorii noştri care încarcă mărfurile trebuie să urce şi să coboare în repetate rânduri. Este un efort fizic peste măsură. Suntem axaţi pe mărfuri de strictă necesitate şi acestea trebuie să ajungă la populaţia din Deltă”, a menţionat reprezentantul societăţii, Robert Costache.

La rândul său, directorul executiv al firmei, Nicolae Chichi, a afirmat că situaţia putea fi prevenită încă din faza de proiect a falezei Ivan Patzaichin, reabilitată în urmă cu câţiva ani de Consiliul Judeţean (CJ).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: