Progresul privind încetarea focului în Gaza este o iluzie, afirmă Hamas

Sursa foto: Mohamad Sa

Hamas a descris ca fiind o iluzie progresul despre care se spune că ar exista în privinţa unui acord de încetare a focului între Israel şi Gaza, după ce preşedintele american Joe Biden a declarat că se simte „optimist” relatează BBC.

După două zile de discuţii sprijinite de SUA în Qatar, preşedintele Biden a declarat vineri că „suntem mai aproape decât am fost vreodată”.

Cu toate acestea, un înalt oficial Hamas a declarat pentru BBC că nu s-a înregistrat niciun progres, iar mediatorii „vând iluzii”.

Israelul a declarat că „apreciază eforturile SUA şi ale mediatorilor de a descuraja Hamas de la refuzul său de a încheia un acord privind eliberarea ostaticilor”.

Armata israeliană a lansat o campanie în Gaza pentru a distruge Hamas ca răspuns la un atac fără precedent asupra sudului Israelului la 7 octombrie, în timpul căruia aproximativ 1 200 de persoane au fost ucise şi 251 luate ostatice.

Peste 40 000 de persoane au fost ucise în Gaza de atunci, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu, condus de Hamas.

În urma unui acord de încetare a focului convenit în noiembrie, Hamas a eliberat 105 dintre ostatici în schimbul unei încetări a focului de o săptămână şi al eliberării a aproximativ 240 de prizonieri palestinieni din închisorile israeliene. Israelul afirmă că 111 ostatici sunt încă reţinuţi, dintre care 39 sunt presupuşi morţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: