Erdogan şi-a anunţat candidatul la alegerile municipale pentru a recâştiga Ankara

Sursă foto: Twitter (X) / @Alinuraktas70

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a prezentat joi candidatul la alegerile municipale din 31 martie la Ankara, care va avea misiunea dificilă de a recâştiga capitala Turciei, trecută în mâinile opoziţiei în 2019, relatează France Presse.

Turgut Altinok, actualul primar în Keçiören, unul dintre cele mai populate cartiere ale Ankarei, va apăra Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui Erdogan împotriva primarului popular în exerciţiu Mansur Yavas, membru al principalului partid de opoziţie (CHP, social-democrat), scrie Agerpres.

Cei doi sexagenari au un trecut comun în extrema dreaptă: ambii au fost membri ai Partidului Acţiunii Naţionaliste (MHP), aliat al preşedintelui Erdogan din 2018.

Mansur Yavas, care se numără printre cei mai populari politicieni ai Turciei, este lăudat pentru acţiunea sa din 2019 la conducerea Ankarei.

CHP a recâştigat de asemenea controlul Istanbulului în acel an, provocând cea mai umilitoare înfrângere pentru AKP, aflat la putere din 2002. Cele mai mari două oraşe ale Turciei erau în mâinile AKP şi ale predecesorilor săi islamişti de douăzeci şi cinci de ani.

„Al doilea partid al ţării noastre, CHP, acţionează ca un slujitor al imperialismului”, a acuzat joi preşedintele Erdogan, prezentând la Ankara candidaţii partidului său în mai multe mari oraşe ale Turciei.

„Nu numai că ne vom elibera oraşele şi le vom oferi servicii adecvate, dar le vom salva şi de aceşti slujitori ai imperialismului şi terorismului”, a insistat el, repetând retorica folosită la ultimele alegeri prezidenţiale, pe care le-a câştigat la sfârşitul lunii mai.

Preşedintele turc, aflat la putere din 2003, l-a însărcinat la începutul lunii ianuarie pe Murat Kurum, unul dintre foştii săi miniştri ai mediului, să candideze la Istanbul la alegerile municipale din 31 martie împotriva primarului în exerciţiu Ekrem Imamoglu, considerat unul dintre potenţialii candidaţi la alegerile prezidenţiale din 2027.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: