O nouă șosea de centură a fost deschisă în România. Noul drum are o lungime totală de 8,3 km

Sursa foto: Consiliul Judeţean Bihor

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, sâmbătă, că s-a deschis integral circulaţia pe Centura Nojorid, cea de-a treia variantă ocolitoare construită.

Noul drum are o lungime totală de 8,3 km.

”Astăzi, 17 august, de la ora 09:00, s-a deschis circulației întregul traseu al Centurii Nojorid, după ce în 4 august a fost deschisă parțial, pentru a facilita accesul în localitatea Apateu.

Este a treia centură finalizată de Consiliul Județean Bihor, după centurile Sântandrei și Sânmartin.

Noul drum are o lungime totală de 8,3 km, fiind prevăzut cu pistă de biciclete cu o lățime de 2,5 metri. Pe lângă centura propriu-zisă, care ocolește localitatea Nojorid, au fost construite două bretele de legătură, una cu DN 79, spre centrul localității, și una cu Centura Oradea, prin cartierul Grigorescu. Astfel, se asigură o legătură directă între cele două centuri.” – a anunțat Consiliul Judeţean Bihor.

”Pe lângă centura propriu-zisă, care ocoleşte localitatea Nojorid, au fost construite două bretele de legătură, una cu DN 79, spre centrul localităţii, şi una cu Centura Oradea, prin cartierul Grigorescu. Astfel, se asigură o legătură directă între cele două centuri. Drumul se intersectează şi cu Inelul Rutier Metropolitan, un proiect al Consiliului Judeţean Bihor care va conecta DN79, DN76 şi DN1. Constructorii finalizează lucrările pe capătul dinspre Nojorid, care va prelua din 17 august traficul de pe Centura Nojorid”, a mai precizat, recent, instituţia citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: