Daniel Buda (PNL): Agricultura României nu poate trăi cu declarațiile ministrului Agriculturii

Daniel Buda
Sursa foto: Daniel Buda

Europarlamentarul PNL Daniel Buda afirmă luni că este inadmisibil faptul că şi anul acesta, România nu are capacitatea de a produce necesarul de carne, iar românii consumă carne de import, el arătând că România a importat carne şi produse din carne de aproape 3 ori mai mult decât a exportat, şi anume aproape 600 milioane de euro, faţă de 205 milioane. Liberalul mai arată că Programul INVESTALIM aşteaptă încă implementarea, iar seceta de anul acesta a scos iarăşi la lumină lipsa investiţiilor în infrastructura de irigaţii, care să susţină producţia vegetală şi, implicit, cea animalieră.

„Semnal de alarmă privind producția de carne din țara noastră!
E inadmisibil ca și anul acesta, România nu are capacitatea de a produce necesarul de carne, iar românii consumă carne de import! Deși e mare producător de cereale, România a importat carne și produse din carne de aproape 3 ori mai mult decât a exportat. Aproape 600 milioane de euro, față de 205 milioane – și sunt doar datele pentru primele 4 luni din 2024.
Sunt cifre și date care arată că agricultura României nu poate trăi cu declarațiile ministrului Agriculturii.
Programul INVESTALIM așteaptă încă implementarea, iar seceta de anul acesta a scos iarăși la lumină lipsa investițiilor în infrastructura de irigații, care să susțină producția vegetală și, implicit, cea animalieră.
Situația este alarmantă și sunt necesare măsuri rapide și inteligente din partea Ministerului Agriculturii. În caz contrar, producția agricolă a României, respectiv balanța comercială cu produse agricole va fi împinsă într-o zonă fără întoarcere.
Agricultura nu mai poate trăi cu promisiuni. Încă așteptăm măsuri de la ministrul de resort, altfel, România riscă să piardă 500 de milioane de euro din Programul Național de Dezvoltare Rurală, aferenți perioadei 2014-2020, bani destinați mai multor domenii agricole, inclusiv infrastructurii de irigații”, a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: