Statul Major iranian dezminte că elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbuşit din cauză că era supraîncărcat

Sursă foto: The Times Of Israel

Statul Major al Forţelor armate iraniene ”dezminte ferm” o informaţie dezvăluită de agenţia iraniană de presă Fars potrivit căreia accidentul de elicopter în care a murit fostul preşedinte iranian Ebrahim Raisi a fost cauzat de o supraîncărcare a aeronavei, relatează AFP.

Ancheta cu privire la acest accident, care a avut loc în mai, a fost ”complet finalizată”, anunţa miercuri Fars, citând o sursă din domeniul securităţii la curent cu concluziile anchetatorilor.

Potrivit Fars, ancheta impută accidentul unor condiţii meteorologice nefavorabile şi incapacităţii elicopterului de a câştiga altitudine, încărcat cu mai mulţi pasageri decât prevăd protocoalele de siguranţă.

La bord se aflau doi pasageri în plus faţă de cât se prevede, potrivit anchetei, dezvăluie Fars.

”Ceea ce se menţionează în informaţii Fars despre prezenţa a două persoane în elicopter şi încălcarea protocoalelor de siguranţă este complet fals”, a anunţat într-un comunicat Statul Major, potrivit site-ului televiziunii de stat iraniene.

Statul Major pune presa în gardă împotriva ”publicării de informaţii referitoare la apărare şi securitate”.

În mai, armata iraniană anunţa că nu a găsit nicio probă a unei activităţi criminale care să provocat prăbuşirea elicopterului care îl transporta pe preşedintele iranian şi alte şapte persoane, între care şi şeful diplomaţiei Hossein Amir-Abdollahian.

Potrivit Fars, ancheta confirmă ”absolut” teza unui accident şi exclude posibilitatea unei ”bruieri şi unei piratări a sistemelor electronice” ale elicopterului.

Agenţia de presă precizează că ”nicio urmă de agenţi chimici sau de substanţe nocive nu a fost găsită în timpul anchetei”.

Defunctul preşeidnte Ebrahim Raisi, mort la vârsta de 63 de ani, se întorcea de la inaugurarea unui baraj la frontiera cu Azerbaidjanul atunci când s-a prăbuşit elicopterul, la 19 mai, în nord-estul muntos al Iranului, pe ploaie şi o ceaţă densă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: