Puterea Banilor – Sfaturi pentru antreprenorii la început de drum

Invitat în studioul emisiunii Puterea Banilor, cu Adriana Armanu, Radu Turcescu, strateg de PR și consultant politic, a vorbit despre modul în care îți construiești, ca antreprenor, imaginea, dar și despre reputație și autenticitate.

„Suntem bombardați cu informații, spune Radu Turcescu, toată lumea vrea să ne vândă ceva. Un produs, un serviciu un curs, un telefon, un televizor, orice. Și atunci, ceea ce poate diferenția, este imaginea celui care conduce o companie, mică sau mare. E improtant, deci, să ai o imagine relevantă, autentică. În al doilea rând, sunt importanți cei cărora ne adresăm: cine sunt ei, în contextele lor zilnice, ce-i preocupă, ce-i bucură, ce-i întristează? În al treilea rând, au nevoie de un mesaj. Simplu, dar puternic, capabil să trezească oamenii, să vorbească despre ei, nu despre tine.

Totuși, mai spune invitatul Adrianei Armanu, mesajul trebuie să-și păstreze autenticitatea. Este firesc, atunci când construiești o imagine, evidențiezi plusurile, dar cheia este acel echilibru fără de care nu există fundație solidă.

„Până la urmă, imaginea este influențată practic de tot ce faci și spui, de absolut fiecare mic detaliu, astfel că orice scăpare sau orice deviere de la autenticitate se va întoarce, la un moment dat, împotriva ta”, a mai afirmat Radu Turcescu.

În ce privește modalitatea de comunicare a mesajelor, strategul a subliniat importanța alegerii unor canale de comunicare. În loc să încerci să le acoperi pe toate, lucru care poate duce la diluarea mesajelor tale, mai bine alegi unul sau două pe care să le acoperi consistent, spune acesta.

„De exemplu, dacă aș fi antreprenor acum, la început de drum, după ce mi-am construit strategia, aș face videoclipuri scurte pe social media, reels-urile acelea de un minut,  cam 2-3 pe săptămână și aș încerca să ofer o dată la două-trei luni un interviu în în mass-media, într-o publicație. Nu trebuie  neapărat să mă duc spre publicații extrem de scumpe și extrem de mari, pentru că nu e cazul la început, ci la cele mai mici, poate la un podcast, unde să încep, ușor-ușor să mă obișnuiesc să dau un interviu”, a mai spus strategul Radu Turcescu.

Emisiunea Puterea Banilor, realizată de Adriana Armanu, este difuzată în fiecare vineri, de la ora 16.00, pe canalul nostru online și pe Facebook.

Urmărește ediția cu Radu Turcescu, aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL