VIDEO Un pensionar din Buzău a avut un șoc când a primit decizia de recalculare: „Mi-au luat aproape 2000 de lei”

Sursă foto: Voxuri Casa Judeteana de Pensii

Cazurile de scăderi ale pensiei după recalculare continuă să apară în rândul celor care erau încadrați la condiții grele de muncă, precum cei care au muncit la CFR. E și cazul unui fost mecanic de locomotivă din Buzău, care a aflat din decizia de recalculare că pensia i s-a diminuat de la 7333 de lei la 5568 de lei.

Din acest motiv, Radu J. s-a prezentat la Casa de Pensii Buzău pentru a cere lămuriri și pentru a contesta decizia de recalculare.

„Mi-au luat aproape 2000 de lei. A, dacă erau 5 lei, să fie sănătoși, dar 2000 de lei? Pentru ce?”, a declarat pensionarul, într-un reportaj publicat pe Youtube de Focus TV Buzău și preluat de sansanews.ro.

Acesta nu este singurul caz, zeci de pensionari sunt în fiecare zi la casele de pensii în toată țara pentru a contesta recalcularea. Digi24.ro a publicat și un caz similar, cel al lui Vasile Apătroaiei, de asemenea fost mecanic de locomotivă, căruia cuantumul pensiei i-a scăzut cu mai bine de 2500 de lei la decizia de recalculare.

„Mi-era rău, am leșinat când mi-a venit asta ieri. Am fost fochist, la 18 ani dădeam cu lopata la locomotiva cu aburi. Am lucrat numai pe locomotivă, vreo 2 ani și ceva, 3 ani am avut condiții normale, am ieșit la pensie. E posibil domnule așa ceva? S-a muncit corect și munca, știți, în condiții grele. Și uite: mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa? Uite, uitați-vă aici: nu e nimic. E posibil așa ceva?”, spunea acesta.

Șeful Casei de Pensii a declarat într-o intervenție la Digi24, că cei cu condiții deosebite și speciale de muncă nu sunt penalizați, ci beneficiază în continuare de avantajele grupelor de muncă. Totuși, pensiile lor nu vor fi indexate la începutul anului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: