Traseele turistice Brașov – Tâmpa, „infestate” cu urși. În Bușteni se plimbă liberi pe străzi

Sursa foto: Unsplash

Traseul turistic Tâmpa, „infestat” cu urși. În Brașov, Bușteni sau Predeal, fiarele sălbatice se plimbă libere pe străzi și caută de mâncare prin curțile oamenilor sau răstoarnă pubelele de gunoi în căutarea hranei. Autoritățile nu fac nimic pentru a preîntâmpina o nouă tragedie.

Traseul Brașov – Tâmpa (inscripție Brașov), una dintre cele mai tranzitate zone turistice, inclusiv de către bicicliști a devenit o zonă foarte frecventată urși.

Traseele turistice Brașov – Tâmpa, „infestate” cu urși. În Bușteni, urșii se plimbă liberi pe străzi

Urșii care ajung în zonele frecventate de turiști, sau care chiar coboară pe străzile din orașele aflate la poalele munților a redevenit o problemă gravă generalizată în România, iar autoritățile par că nu fac nimic să rezolve această problemă.

Răzvan de la Jurnal Montan a vorbit pentru Newsweek România despre activitate intensificată a urșilor pe traseele de drumeție (traseul cu triughi albastru spre Treptele lui Gabony si sub telecabina Tampa) și pe cele de biciclete de pe Tâmpa:

Acum două săptămâni am găsit urme de urs pe unul dintre traseele care urcă spre inscripție (Brașov n.red), iar ieri (miercuri 21 august 2024) am descoperit noi excremente de urs pe acest traseu. Sus pe Tâmpa, o familie a văzut un pui de urs pe un traseu diferit de al meu, iar asta înseamnă că mai mult ca sigur ursoaica se afla prin preajmă, iar asta e foarte periculos.

Evitați drumețiile spre și dinspre Varful Tampa pe timp de noapte, atunci cand ursii sunt mai activi decât în timpul zilei. Aceștia, cel mai probabil, vin din zona Răcădău și din pădurile de pe lângă Postăvaru”, a declarat Răzvan, membru al Vertical Xplore și Jurnal Montan.

Sursa foto: Vertical Xplore

Urși pe străzi la Bușteni. Autoritățile nu fac nimic

În Bușteni, Predeal sau Poiana Brașov, problema urșilor vin spre zonele frecventate de oameni devine tot mai gravă. Astfel de fiare sălbatice sunt adesea văzute pe străzi și în curțile oamenilor, căutând mâncare și răsturnând pubelele de gunoi.

În Bușteni, urșii sunt surprinși frecvent în căutare de hrană. Noaptea trecută, un urs a fost filmat răscolind un container de gunoi, iar în Poiana Brașov, doi urși au fost văzuți lângă o pubelă.

La începutul lunii, un bărbat din Bușteni a fost atacat de o ursoaică cu pui. Incidentul a fost evitat doar datorită câinelui pe care bărbatul îl plimba, care a alungat ursoaica prin lătrături.

Luna trecută Diana, o tânără de numai 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici din Bușteni.

Locuitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați de întâlnirile frecvente cu urșii și se tem pentru siguranța lor.

Primarul din Bușteni a declarat că nu poate solicita măsuri drastice, cum ar fi împușcarea urșilor, decât dacă aceștia manifestă comportamente agresive.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: