Scandal imens la recalcularea pensiilor. Decizii retrase de la distribuire. Care este motivul?

Sursă foto: Freepik

Este scandal cu privire la recalcularea pensiilor. Mai multe decizii au fost retrase de la distribuire. Ministrul Muncii cere explicații în cacest caz. Măsura ar fi fost luată din cauza unor erori.

Scandalul cu privire la recalcularea pensiilor continuă după ce decizile unor pensionari au fost oprite de la distribuire. Măsura ar fi fost luată din cauza unor erori.

Ministrul Muncii a cerut explicații în acest caz.

Scandal imens la recalcularea pensiilor. Decizii retrase de la distribuire din cauza unor erori

Mai multe decizii de recalculare a pensiilor din județul Alba au fost retrase de la distribuire pentru că documentele conțineau erori, însă oficialii nu sunt de acord și lasă de înțeles că s-a încălcat procedura.

Pensionarii au aflat de la poștași că nu vor mai primi documentele pe motiv că sunt greșite.

Contactați de presa locală, lucrătorii din cadrul Casei Județene de Pensii Alba nu au putut să spună exact despre câte decizii este vorba, dar că fac o reverificare a acestora.

Astfel, Ministerul Muncii a cerut clarificări. Într-un comunicat, oficialii confirmă că sunt la curent cu situația și transmit că „o astfel de procedură nu este prevăzută în acești termeni în Convenția încheiată cu Poșta Română”.

”Poştăriţa ne-a spus că nu le aduce că a primit de la Casa de Pensii un tabel şi că trebuie toate revizuite. Le-a trimis să le ia înapoi şi care sunt la Poştă să nu le mai distribuie, fiind greşite”, este declarația unei femei din Alba Iulia pentru ziarulunirea.ro

Un bărbat susţine că i-a fost luată înapoi decizia pe care o primise.

”Am primit decizia săptămâna trecută, dar după un timp a venit poştăriţa de aici de la noi şi mi-a cerut să îi dau decizia înapoi. Nu a specificat nimic, a zis doar că nu ştiu ce greşeli ar fi la socoteli. Avea un tabel lung cu numele celor la care trebuia să le ia deciziile înapoi.

Pensia mea era mai mare cu 700-800 de lei, de la 2.000 şi ceva am ajuns la 3.000 şi ceva. Am lucrat peste 35 de ani, poate mai mult, am vechime multă. M-am bucurat câteva zile şi a luat-o înapoi”, a declarat un pensionar.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: