Tudose afirmă că Marcel Ciolacu ar trebui să rămână preşedintele PSD chiar dacă ar pierde alegerile prezidenţiale

sursa: x

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, afirmă că este de acord cu ideea că Marcel Ciolacu poate rămâne preşedinte al partidului chiar dacă acesta ar pierde alegerile prezidenţiale. Tudose explică faptul că au fost situaţii de preşedinţi ai PSD care au pierdut şefia partidului după ce au pierdut alegerile pe motiv că, în campaniile electorale, candidaţii au făcut gafe şi nu partidul, el dând exemple în acest sens pe Mircea Geoană şi Adrian Năstase.

Întrebat, luni seară, la Digi 24, dacă Marcel Ciolacu va rămâne preşedinte al PSD şi în cazul va pierde alegerile, Mihai Tudose a răspuns: ”Teoretic, da”.

”Nu s-a întâmplat din mai multe motive. Fiindcă că până acum noi am avut campanii electorale pierdute nu din cauza partidului, ci din cauza candidatului. Au fost câteva gafe făcute în ultima săptămână, chiar în ultima dezbatere televizată, care ne-a îngropat candidatul, partidul nu a greşit cu nimic. Au fost scăpări. Nu partidul s-a dus la Vîntu, acea celebră fază care l-a îngropat pe Geoană atunci. Nici măcar nu a reacţionat cum trebuie (…) Partidul care a fost de vină? Nu! El a fost de vină. Vă mai dau un exemplu: Adrian Năstase. Adrian Năstase, la ultima dezbatere televizată, a spus că nu are nevoie de voturile PRM-iştilor, că nu are nevoie de voturile extremiştilor. Toţi extremiştii peste două zile s-au dus şi au votat Traian Băsescu şi s-a închis. A mutat 15-20% din electorat atunci, în cinci minute. A greşit partidul? Nu, n-a greşit partidul”, a explicat noul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD.
Tudose a susţinut că, în opinia sa, Ciolacu ar trebui să păstreze şefia partidului dacă nu va fi ales şef al statului.
”De data asta va fi altfel dacă el joacă cărţile… nu poţi să fii sigur pe o victorie, dom-le gata, te duci şi câştigi şi dacă nu câştigi e doar vina ta. Poate greşeşte partidul cu ceva, poate facem toţi tot ce se poate şi nu câştigă. Nu poţi să-i impuţi aşa ceva, îi impui lui: bă, tu te duci, decontezi tu! Nu, că nu e vina ta”, a adăugat Tudose.
Întrebat dacă o intrare a lui Mircea Geoană în cursa electorală pentru funcţia supremă în stat ar încurca planurile PSD pentru alegerile prezidenţiale, Mihai Tudose a răspuns: ”E între 5 şi 7%. Punct. Nu încurcă deloc. Nu încurcă pe nimeni, nu”.
Mihai Tudose a mai spus că PSD îşi propune, la alegerile din toamna aceasta, ”35%, dacă nu mai sus”.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: