VIDEO Alin Ignat: PSD preia cu întârziere inițiativa PNL privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei

Alin Ignat
Sursă foto: PNL Media Alin Ignat

Alin Ignat, deputat PNL, a vorbit în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, despre decizie PSD de a promova neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei, măsură pe care Partidul Național Liberal o susține de peste doi ani. Ignat a subliniat că această inițiativă liberală, depusă inițial de fosta ministră a muncii, Raluca Turcan, a fost blocată în Parlamentul mai bine de doi ani, în ciuda eforturilor PNL de a avansa.

„De mai bine de 2 ani de zile, Partidul Național Liberal nu doar că vorbește despre creșterea acestui prag la 3.000 lei, ci chiar avem un proiect de lege blocat în procedură parlamentară care prevede exact acest lucru. E un proiect care a trecut de senat, care a ajuns la noi la comisia de muncă, la Camera Deputaților, unde stă blocat de 2 ani de zile. Faptul că astăzi PSD se trezește, nu știu probabil ca să mai acopere dezastru administrativ din recalcularea pensiilor, faptul că PSD se trezește astăzi să vorbească despre această inițiativă, pe noi ne bucură că se întâmplă, nu ne bucură că e atât de târziu, noi am vrut-o de mai de mult, dar e bine că în sfârșit și PSD a ajuns la vorba noastră și iată că se face acest lucru.

Deci e un lucru bun, dar, repet, e o inițiativă liberală dovedibilă în Parlament, în scriptele Camerei Deputaților, ale Senatului, care văd că e acum preluată de PSD”, a declarat Ignat.

Deputatul a specificat că, în perioada în care proiectul a fost introdus, fostul ministru al muncii, Marius Budăi, critica inițiativa, considerând-o o măsură greșită.

„Pe mine nu mă mai mire de mult abordarea miniștrilor muncii de la PSD. Dacă bine ne aducem aminte, în perioada în care Raluca Turcan depunea acest proiect, domnul Budăi, ministru al muncii la vremea respectivă, se scandaliza că e vorba de o impozitare progresivă, inducea în eroare pensionarii spunându-le că e o măsură proastă.

Toate deciziile pe care le luăm la guvernare se iau în această coaliție de guvernare. Noi am insistat la fiecare început de sesiune parlamentară cu această prioritate pe care PNL a avut-o până acum dar nu am găsit înțelegere de la PSD. Pe mine nu mă miră faptul că domnul Budăi, de exemplu, nu înțelege mare lucru din ce se întâmplă în zona de muncă. La fel, doamna Oprescu încurcă impactul bugetar la legea pensiilor, apoi spune că pensiile cresc cu 40%, după aceea cu 27%. Deci nu cred că ne mai miră lucrurile astea. Cred că o minte mai luminată de pe la PSD a văzut această măsură ca soluție cu care să venim pentru pensionari, mai ales în contextul recalculării. Și iată, în sfârșit, i-o fi explicat și domnului Ciolacu cineva care înțelege un pic mai multă această chestiune”, a concluzionat deputatul PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: