Nicolae Ciucă cere o ședință a coaliției pe tema pensiilor: Nici eu nu mai știu când a fost ultima

sursa: captura de ecran

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să aibă loc o ședință a coaliției pentru a discuta problema pensiilor. Ciucă susține că nici el nu mai ține minte când a fost ultima ședință a coaliției de guvernare.

„Este o diferență între pensiile de serviciu și pensiile speciale. Din păcate, eu trebuie să vorbesc cu limitări pentru că sunt direct implicat în chestiunea aceasta și lumea nu mă crede.

N-am fost consultați pe anumite subiecte la nivel guvernamental. Pe subiectul pensii am fost consultați pentru că este jalon PNRR. Modalitatea prin care s-a aplicat și erorile care au apărut în urma acestei recalculări. În momentul de față și PNL ține foarte mult la acest principiu: nicio pensie nu trebuie să scadă.

În ceea ce privește problema indexările pensiilor. Nicio pensie nu scade, dar oamenii zic: stați că nu scade, dar ținând cont de procesul acesta de indexare noi nu vom mai beneficia de niciun fel de adaos la pensie până în momentul în care indexările ajung la nivelul pensiei în plată. Este o chestiune care trebuie rezolvată la Ministerul Muncii și sunt convins că va face subiectul analizei și discuțiilor de aici înainte.

Ceea ce vreau să spun este că astăzi premierul a anunțat că de la 1 octombrie se va rezolva problema impozitării de la 2000 la 3000 de lei. Este un proiect al PNL în Parlament, această chestiune trebuia rezolvată încă de acum 2 ani și nu ne mai costa cât ne costă astăzi, dar este o chestiune pe care o voi discuta cu premierul, astfel încât să nu mai existe astfel de discuții”, a spus Nicolae Ciucă.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: