Guvernul AUR. Simion vrea un milionar în euro, cu afaceri în turism, în funcția de viepremier cu atribuții în Turism

Sursa: Facebook

Liderii AUR nu pierd ocazia să vorbească despre nevoile oamenilor de rând. George Simion & Co. pozează în apărătorii oamenilor simpli, majoritatea din mediul rural și din micile orașe ale României. Totuși, ipocrizia are de regulă picioare scurte. În guvernul din umbră propus de George Simion își face apariția și un individ milionar în euro. Este vorba despre Mohammad Murad, un personaj intens cultivat în ultima vreme de „apărătorii poporului” de la AUR. Murad este propus de Simion la funcția de vicepremier și, deloc întâmplător, cu atribuţii în domeniul turismului.

Murad, în topul celor mai bogați oameni din România

Mohammad Murad, de origine libaneză, are o avere de sute de milioane de euro. Revista Capital îl plasează pe Murad pe poziția 42 a celor mai bogați români, cu o avere de 170-210 milioane de euro, cu afaceri diverse în imobiliare și hoteluri. Printre afacerile sale se numără o rețea de restaurante, dar și cele aproximativ 20 de hoteluri. Unitățile sale au peste 10.000 de locuri, astfel că Murad a devenit cel mai mare operator turistic din țară.

Omul de afaceri libanez a încercat în 2020 să câștige primăria orașului Mangalia, dar nu a reușit. Pentru campania din urmă cu 4 ani, Mohammad Murad s-a ales cu un dosar penal pentru că a distribuit pliante CEC inscripționate cu suma de 10.000 de lei. Acesta le promitea cetățenilor această sumă dacă îl votau. De asemenea, un apropiat al lui Murad a fost prins de polițiști cu suma de 160.000 de lei în mașină, fiind suspect de cumpărare de voturi.

La alegerile locale din 2024, Murad a fost curtat de AUR. Mai exact Mohammad Murad a fost candidatul AUR pentru conducerea Consiliului Județean Constanța. Nici de data aceasta însă Murad nu a reușit să obțină o funcție publică. Cei de la AUR nu s-au descurajat însă și îl propun acum pe Murad pentru un portofoliu în viitorul guvern, dacă vor câștiga alegerile.

Interesant e că acest portofoliu are, deloc întâmplător, legătură cu turismul, domeniul principal în care Murad și-a făcut averea de sute de milioane de euro. Acest lucru l-ar putea pune pe Murad însă într-o evidentă situație de conflict de interese. În calitatea sa de vicepremier cu atribuţii în domeniul turismului Murad și-ar putea propulsa afacerile, de pildă prin legi favorabile domeniului său de activitate.

Drumul spre AUR

La fel de interesant e că Murad nu a fost întotdeauna apropiat de AUR. Dimpotrivă, omul de afaceri declara cu un an în urmă că are puține lucruri în comun cu George Simion.

„În acest moment nu am nicio înțelegere și proiecte comune cu el. Eu i-am și spus că el are nevoie de conținut, că atitudinea susținătorilor este anti-altcineva, dar nu neapărat pentru ceea ce propune el”, a declarat Murad.

„El a recunoscut foarte bine că suntem diferiti in abordare. Eu am foarte puține lucruri asemanatoare cu dl George Simion ca mesaj. Eu fac constructie, cred in proiecte, solutii. Mesajul dlui George Simion este unul anti-putere, dar nu cu soluții. Si chiar i-am spus: George, trebuie sa gasesti o formula cu proiecte, nu doar anti”, a mai spus omul de afaceri.

Cumva însă aceste considerații nu au mai contat când AUR a început să-l cureze pe Murad pentru alegerile locale.

Mohammad Murad este apropiat și de Dan Diaconescu. Anchetatorii au dezvăluit că Dan Diaconescu primea camere gratuite în hotelurile lui Murad, unde aveau loc petrecerile cu minore. Omul de afaceri a fost deja audiat ca martor în dosarul „sex cu minore”.

Ținând cont de trecutul său controversat, de problemele cu legea și de potențialul conflict de interese, Murad nu ar fi trebuit să fie propus de niciun partid pentru o asemenea funcție. Pentru AUR însă astfel de considerații par a fi lipsite de importanță, în contextul în care mai toate numele de pe lista propunerilor pentru viitorul guvern sunt personaje controversate și chiar certate cu legea.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: