De ce nu convinge Elena Lasconi. Discuții anevoioase pentru o eventuală alianță 

Elena Lasconi
Sursa foto: Elena Lasconi

După mai multe săptămâni de informații contradictorii, președinta USR, Elena Lasconi, susține că ar fi vorbit cu partide de centru-dreapta, PMP, Forţa Dreptei, REPER, independenți, despre o eventuală alianță pentru alegerile parlamentare și prezidențiale de anul acesta.

De menționat, însă, că o întâlnire în acest sens ar fi trebuit să aibă loc încă de săptămâna trecută. Președinta USR, Elena Lasconi, vorbește acum mai degrabă despre o „comunicare” privind stadiul eventualelor negocieri la sfârşitul acestei săptămâni. De altfel, dacă partidele nu ajung la un numitor comun până pe 10 și respectiv 15 septembrie, nu vor mai putea înregistra alianţele pentru alegerile parlamentare şi pentru cele prezidenţiale.

Doar că, în timp ce negocierile par să nu fi provocat până acum foarte mult entuziasm, Elena Lasconi are mari dificultăți în a-și ține oamenii în partid. Doi deputați au fost excluși în legislatura de toamnă, slăbind grupul parlamentar cu doar câteva luni înaintea încheierii mandatului. Tensiunile vin din alcătuirea listelor pentru viitorul parlament.

Amintim că USR anunța luni că a exclus din partid şi din grupul parlamentar, prin vot, doi deputaţi, Marian Lazăr şi Radu Ciornei, care au recunoscut că în ultima perioadă au avut discuţii cu alte partide pentru a obţine garanţia că vor fi pe locuri eligibile la alegerile parlamentare.

În plus, o altă sursă de tensiune care dă peste cap calculele posibilului pol de dreapta, n frunte cu Elena Lsconi – USR, este înscrierea în cursa pentru Cotroceni a fostului președinte PMP, Cristian Diaconescu, ca independent. Chiar dacă fostul ministru de externe și al justiției are un trecut comun și cu PSD, activitatea sa politică din ultimii ani l-a plasat la dreapta eșichierului politic și este o amenințare directă pentru Elena Lasconi, într-o perioadă în care mulți dintre colegii săi de partid cred că prestația sa de candidat la Cotroceni lasă mult de dorit.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: