Candidatul lui Cioloș la Primăria Sector 5, legături cu traficanții de droguri

Adrian Albu, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Adrian Albu, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Partidul Reper, înființat de Dacian Cioloș, a decis că Adrian Savel Albu va fi candidatul lor pentru Primăria Sectorului 5 la alegerile locale din 2024. Adrian Albu este un fost USR-ist care are legături cu traficanții de droguri și o confruntare cu Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Consilierul lui Vlad Voiculescu

Adrian Savu a ocupat funcția de consilier onorific al fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, pe vremea când USR era la guvernare.

Pe 15 februarie 2021, Cristian Dide – un celebru propagandist pentru legalizarea canabisului – s-a prezentat la Ministerul Sănătății pentru a discutat cu Adrian Albu despre legalizarea drogului. Adrian Albu l-a preluat pe Dide, l-a introdus în Minister și apoi l-a trimis în birourile altor funcționari care ar respinge proiectul pentru legalizare. În birourile Ministerului Sănătății, condus atunci de Voiculescu, funcționarii statului au fost amenințați de Dide. Ulterior, angajații din minister au cerut protecția premierului împotriva acestor atacuri.

La câteva zile de la acest scandal, Adrian Albu a fost demis de Vlad Voiculescu din funcția de consilier onorific. Voiculescu l-a sancționat dur pentru faptul că a permis să fie hărțuiți și amenințați funcționarii statului.

Prieten cu traficanții de droguri

În noiembrie 2021, Cristian Dide a fost arestat de procurorii DIICOT pentru că ar fi trimis două colete cu droguri chiar la sediul DIICOT. Acesta a cumpărat canabis din străinătate și din România și a trimis drogurile la DIICOT.

Cristian Dide este un reprezentant al mișcării „Rezist” din România. Dide este judecat pentru trafic de droguri și riscă mai mulți ani de închisoare.

„(…) în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2021, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Dide Cristian-Mihai a efectuat, fără drept, operaţiuni ilicite cu droguri de risc”, arată procurorii DIICOT.

Prin urmare, Adrian Albu a introdus în sediul Ministerului Sănătății un traficant de droguri care cumpără substanțe din străinătate.

Partidul Reper este un mare susținător al legalizării canabisului, publicând inclusiv un proiect de lege în acest sens. Reper-iștii lui Cioloș au făcut reclamă drogurilor inclusiv la un festival, unde în 2022 murise un tânăr tocmai din cauza consumului de droguri. Oamenii lui Cioloș s-au urcat pe cadavre pentru a promova legalizarea canabisului până la 3 grame.

Adrian Albu, critici dure la adresa primarului USR

Adrian Albu a fost și consilier local în Sectorul 2 și vicepreședinte USR Sector 2, până când a fost exclus din USR. Adrian Albu s-a remarcat cu critici dure la adresa primarului Radu Mihaiu (USR). Deși aceștia erau colegi de partid, Albu îl acuza pe primar inclusiv de angajări fără concurs.

„USR-ul a devenit un PSD albastru care nu poate lupta decât pentru salvarea funcțiilor în care s-a înșurubat conducerea partidului, un PSD albastru care se comporta cu avertizorii de integritate la fel cum se comporta și celelalte două PSD-uri, care folosește aceleași metode de manipulare și cu obiective asemănătoare”, a spus Albu după ce a fost exclus din USR.

Adrian Albu pare să aibă o confruntare personală cu Radu Mihaiu. Odată ce a ajuns în Reper, Albu s-a concentrat să scoată la lumină toate abuzurile și neregulile pe care le-a făcut Radu Mihaiu de când a ajuns primar al Sectorului 2.

„Iar când îl mai auziți pe primarul Mihaiu spunând „nu e în mandatul meu”, verificați. Este foarte posibil să vă mintă cu nerușinare, să încerce să arunce vina pe alții. Mie mi s-a întâmplat să-l prind cu minciuna cu niște parcări făcute pe trotuar”, scrie Albu pe rețelele de socializare.

Candidatul lui Cioloș în 2024

Adrian Albu este un susținător al legalizării canabisului și un prieten al traficantului Cristian Dide, după cum au arătat procurorii DIICOT. În 2024 va candida din partea Partidului Reper la Primăria Sector 5, împotriva lui Cristian Popescu Piedone.

„Momentul în care Piedone a ieșit din închisoare m-a convins să fac pasul, pentru că sectorul 5 are nevoie de oameni mai buni decât Marian Vanghelie, Daniel Florea și Cristian Popescu Piedone”, a declarat Albu în momentul în care și-a anunțat candidatură.

Doar că Piedone este unul dintre cei mai apreciați primari din capitală, în timp ce Albu suferă grav la capitolul notorietate. De asemenea, Reper nu a ajuns nici măcar la 5% în sondaje și există șanse foarte mari să n-o facă nici la alegerile locale din 2024.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: