Sebastian Burduja: Proiectul „Coridorul Verde” reprezintă o chestiune de securitate naţională

Sursa foto: Ministerul Energiei - România

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a declarat, după reuniunea la nivelul miniştrilor energiei din statele implicate în realizarea proiectului „Coridorul Verde”, ediţia a VIII-a, la care au luat parte miniştrii energiei din România, Republica Azerbaidjan, Georgia, Ungaria, şi Bulgaria, că pentru noi, acest proiect reprezintă o chestiune de securitate naţională.

”Aproape acum doi ani proiectul a fost lansat, la Bucureşti, un proiect strategic pentru întreaga UE şi a fost prezentă şi doamna preşedintă Ursula von der Leyen. (..) Pentru noi, acest proiect reprezintă o chestiune de securitate naţională. Discutăm foarte mult despre nevoia de diversificare. Dacă vă uitaţi la harta energiei în Europa, în ultimele luni şi zile, veţi vedea că pe Flancul estic plătim un preţ foarte ridicat şi asta este din cauză că nu avem destulă diversificare, a spus ministrul Energiei.

Burduja a precizat că sursele mai ieftine de energie nu ajung întotdeauna la est şi avem nevoie de rute suplimentare pentru securitate, competitivitate şi discutăm şi despre un Coridor Verde.

Burduja a mai arătat că în proiectul „Coridorul Verde” este, de fapt, vorba despre un răspuns îndrăzneţ la trilema energetică.

”Este un efort de echipă şi, aşa cum am spus, Bucureştiul este căminul nostru, dar şi căminul dumneavoastră de acum înainte. Aşteptăm reuniunea numărul nouă a acestei familii, care va avea loc în Baku, şi unde vom vedea, desigur, primele rezultate (..)  cu privire la Studiul de Fezabilitate”, a mai spus Burduja.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: