VIDEO Marcel Ciolacu, despre învățământul preuniversitar de stat: „Începem cu o veste bună”

Sursa foto: Inquam Photos

Vin vești extraordinare pentru sistemul de învățământ. Premierul Ciolacu a anunțat majorarea numărului de posturi în învățământul preuniversitar de stat.

Marcel Ciolacu a dat vestea așteptată de toți. Premierul a anunțat majorarea cu 7.800 a numărului de posturi în învățământul preuniversitar de stat.

Se suplimentează posturile din învățământul preuniversitar. Ciolacu: „Creșterea este necesară pentru a asigura dreptul la educație”
„Începem cu o veste bună pentru sistemul de învățământ: majorăm cu 7.800 numărul de posturi în învățământul preuniversitar de stat. Creșterea este necesară pentru a asigura dreptul la educație și integrarea unui număr tot mai mare de copii cu cerințe speciale în învățământul de masă. Sper că doamna Ligia Deca, ministrul Educației, a luat toate măsurile pentru ca noul an școlar să înceapă luni în condiții cât mai bune și va detalia la briefingul de presă”, a spus premierul.

Inspectoratele școlare au cerut Ministerului Educației să suplimenteze numărul de posturi didactice și didactice auxiliare din școli cu 7.800. E vorba despre posturi dedicate noilor profesori ce ar urma să predea la cele peste 2.500 de noi clase formate în școli, pentru profesorii de sprijin pentru copiii cu CES trecuți de la învățământul special la învățământul de masă, pentru mediatori școlari care să intervină în zonele cu abandon școlar ridicat și pentru informaticieni care să se ocupe de noile laboratoare smart contractate de școli prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ligia Deca, despre pregătirile pentru începerea noului an școlar
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat, marţi, că anul şcolar 2024 – 2025 va începe cu peste 800 de şcoli în proces de reabilitare, modernizare sau construcţie, ceea ce este ”un record”. Mai multe instituţii au participat la o videoconferinţă pentru a pregăti debutul anului şcolar, ministrul Educaţiei precizând că a cerut ca spaţiile în care vor învăţa copiii să fie nu doar potrivite procesului educaţional, ci şi sigure.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: