Nicolae Ciucă: Este important să asigurăm un mediu predictibil pentru mediul de afaceri

Sursa foto: Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că singura soluţie viabilă pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România este reprezentată de cota unică de impozitare, care este capabilă să consolideze clasa de mijloc.

“Cota unică este soluție pentru dezvoltarea mediului de afaceri, pentru consolidarea clasei de mijloc. România nu este pregatita tehnic pentru a putea sa avem o identificare a venitului global. România trebuie sa epuizeze cota unica, nu am ajuns încă la dezvoltarea propriului mediu de afaceri. Avem nevoie de un mediu de afaceri viguros care sa își folosească inițiativa. Este o garanție pe care am asumat-o, nu vom renunța la cota unică. Dacă nu avem grija de economie, la clasa de mijloc atunci intrăm pe o astfel de masura care va bulversa toata economia”, a afirmat Ciucă la TVR Info.

Întrebat cum se va face amnistia fiscal, Ciucă a delarat: “Sunt reduceri de cheltuieli la nivelul instituțiilor de stat, este vorba de eliminarea accesoriilor, eliminarea de la persoane fizice și juridice, dacă se ia o masura care vine cumva și este îndreptat sa asigure un spațiu pentru rău platnici, pentru cei care își plătesc datoriile la timp, am stabilit sa venim cu aceasta bonificatie de 3% pentru a putea fi folosită anul următor pentru investiții”.

El a precizat că partidul pe care îl conduce a fost totodată şi un apărător al pilonului II de pensii.

“Am vorbit despre pilonul II, PNL nu a fost doar apărătorul cotei unice ci și a pilonului II de pensii. Atunci cand vine vorba de ceea ce oamenilor li se cuvinte, în ceea ce oamenii au considerat ca trebuie sa investeasca, nu poți muta așa pentru ca ia cineva decizia, reforma pensiilor a fost jalon în PNRR”, a mai spus preşedintele PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: