INFOGRAFIC Prețurile chiriilor continuă să crească. Cât este cerut acum pentru un apartament

Sursa foto: Unsplash

În luna august a acestui an, interacțiunile între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere au crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 23% comparativ cu luna precedentă.

Prețurile solicitate pentru chirii au înregistrat o creștere de 14% de la un an la altul (august 2024 vs. august 2023). În raport cu luna anterioară, prețurile au rămas aproape la același nivel, cu o creștere minoră de doar 1%.

„Conform datelor colectate de pe platforma noastră, prețurile chiriilor continuă să crească de la un an la altul, deși variațiile lunare sunt relativ mici. În același timp, observăm o creștere a interacțiunilor între chiriași și proprietari, influențată și de perioada de vârf pentru închirieri, care are loc în lunile august și septembrie, când cererea atinge un nivel ridicat, peste 50% fiind generată de studenți în căutare de locuințe”, spune Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Cum au evoluat prețurile chiriilor în București în luna august

Comparativ cu anul trecut, prețurile medii pentru chiriile din București au înregistrat o creștere de 16%. În august 2024, o garsonieră a avut un preț mediu de 363 euro/lună, un apartament cu două camere s-a închiriat cu 578 euro/lună, iar un apartament cu trei camere a ajuns la un preț mediu de 768 euro/lună.

Cele mai mari creșteri de prețuri au fost în Sectorul 1 pentru apartamentele cu trei camere (+29% în august 2024 față de august 2023), în timp ce cele mai mici creșteri au fost în Sectorul 3 pentru garsoniere (+8%). Față de luna trecută, în luna august, singurele sectoare în care s-au înregistrat scăderi au fost Sectorul 5 și Sectorul 1, cu o scădere de -3% în Sectorul 5 pentru garsoniere și în Sectorul 1 pentru apartamentele cu două camere.

INFOGRAFIC Prețurile chiriilor continuă să crească. Cât este cerut acum pentru un apartament

În august 2024, prețurile medii ale chiriilor din București au variat semnificativ între sectoare. În Sectorul 1, cel mai scump sector, chiria pentru o garsonieră a fost în medie de 441 euro/lună, un apartament cu două camere a ajuns la 658 euro/lună, iar unul cu trei camere la 996 euro/lună. În contrast, cele mai accesibile prețuri s-au înregistrat în Sectorul 5, unde o garsonieră s-a închiriat cu 340 euro/lună, un apartament cu două camere cu 543 euro/lună, iar unul cu trei camere cu 676 euro/lună.

Astfel, chiriile medii pentru o garsonieră s-au încadrat între 340 euro (în Sectorul 5) și 441 euro (Sectorul 1). Prețurile medii de închiriere pentru apartamentele cu două camere s-au aflat între 486 de euro (Sectorul 4) și 658 de euro (Sectorul 1). Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii de închiriere cuprinse între 550 euro (Sectorul 6) și 996 de euro (sectorul 1).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: