SONDAJ Alegeri prezidentiale. Turul doi este clar: confruntare Ciucă – Ciolacu

PSD-PNL
Sursa foto: X

Cel mai recent sondaj arată o viitoare confruntare clară în al doilea tur între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Conform sondajului CIRA, 25% dintre români l-ar susține pe Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale și 16% dintre români vor să îl voteze pe Nicolae Ciucă. Astfel, cei doi devin în mod evident candidații între care se va duce bătălia în al doilea tur al prezidențialelor.

La întrebarea „pe 1 decembrie vor avea loc alegeri parlamentare. cu ce partid politic veți vota?”, 22% dintre români au răspuns cu Partidul Național Liberal și astfel PNL ocupă a doua poziție în topul preferințelor românilor. De asemenea, 31% dintre români ar alege PSD.

Sondajul arată un probabil eșec pentru cei mai noi candidați la alegerile prezidențiale. Mircea Geoană se poziționează pe al treilea loc în acest sondaj, doar 14% dintre români l-ar vota la alegerile prezidențiale. Geoană pare să înregistreze o continuă scădere, având în vedere că în ultimul sondaj CURS 15% dintre români l-ar fi votat.

Asta în timp ce Elena Lasconi rămâne pe al cincilea loc și nu reușește nici măcar să îl depășească pe George Simion în topul preferințelor românilor. Elena Lasconi și George Simion înregistrează un scor de 13% în acest sondaj. Asta deși Elena Lasconi pare să își fi construit o campanie cu un mesaj incoerent, care nu se îndreaptă către o anumită categorie de votanți.

Nici George Simion, care promite „apartamente la preț de producător pentru toți românii”, nu reușește nici acum să treacă de 14% în preferințele electoratului.

Sondajul a fost realizat pe 1099 subiecți, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, metoda de culegere a datelor față-în-față, pe teren, la domiciliul respondenților, în perioada 24 – 30 August, 2024.
Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: