Modificări la început de an școlar. Ce număr de elevi va fi într-o clasă

Anul școlar 2023-2024 începe luni, 11 septembrie 2023, iar elevii și profesorii revin în sălile de curs, unde îi așteaptă mai multe schimbări, potrivit noii Legi a Educației.

AStfel, textul legislativ arată că numărul de elevi dintr-o clasă se va schimba, comparativ cu perioada anterioară. Limita superioară este de 26 de elevi, iar limita inferioară a fost stabilită la 15 elevi pentru fiecare clasă din ciclul  de învățământ preuniversitar.

„Învățământul liceal, inclusiv dual: clasa cuprinde, în medie, 22 de elevi, dar nu mai puțin de 15 și nu mai mult de 26”, arată textul legislativ.

Au fost modificări și la nivelul învățământului postliceal, unde s-a înregistrat o scădere a numărului de cursanți, de la 30 la 28.

În ceea ce privește învățământul sportiv și cel artistic, numărul maxim de elevi într-o clasă scade de la 25 la 24.

„Învățământul sportiv și de artă: clasa cuprinde, în medie, 16 elevi, dar nu mai puțin de 8 și nu mai mult de 24, și poate fi constituită din maximum 4 grupe. Grupa cuprinde, în medie, 7 elevi, dar nu mai puțin de 4 și nu mai mult de 10”, se spune în textul de lege.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL