Alegeri parlamentare 2024. Lasconi, eșec la negocieri. Candidatura separată a USR

Sursa foto: x

USR a hotărât să participe pe cont propriu la alegerile prezidențiale și parlamentare din această toamnă, după ce negocierile pentru formarea unei alianțe cu partidele de dreapta au eșuat. Decizia a fost confirmată de președinta partidului, Elena Lasconi, într-un mesaj adresat membrilor de partid pe grupurile interne.

Lasconi a explicat că celelalte partide au venit cu pretenții „nerezonabile și imposibil de pus în practică”, ceea ce a dus la imposibilitatea de a ajunge la un acord. În ultimele zile, REPER a criticat USR pentru lipsa de deschidere la discuții, afirmând că „situația e ca la grădiniță” și acuzând partidul condus de Lasconi că nu este interesat de dezbateri pe politici și strategii.

De asemenea, liderul PNL, Nicolae Ciucă, reprezentantul celui mai mare partid de dreapta, i-a adresat o invitație Elenei Lasconi pentru a discuta despre o posibilă colaborare. În ciuda deschiderii liberalilor și a apelurilor publice ale USR pentru o alianță de dreapta, Lasconi nu a dat curs invitației, preferând să meargă singură în cursa electorală.

În acest context, se conturează tot mai clar un pol de dreapta în jurul Partidului Național Liberal (PNL), unde mai mulți reprezentanți ai altor formațiuni politice de dreapta și-au arătat interesul pentru dialog și cooperare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: