Mircea Dinescu apreciază sinceritatea și autenticitatea cărții lui Nicolae Ciucă

Sursa foto: captură video

Președintele PNL și-a lansat cartea ”În slujba țării” la emisiunea lui Mircea Dinescu ”Politică și delicatețuri”. Publicul a avut ocazia să-l descopere pe omul Nicolae Ciucă, pasionat de viața rurală, cunoscător al bucatelor românești și al tradițiilor noastre.

Marele publicist Dinescu a apreciat stilul autentic al cărții lui Nicolae Ciucă. ”În acele pagini am simțit vibrația omului care scrie cu sinceritate”, a menționat Dinescu.

Emisiunea a fost una de suflet, iar dialogul unul dezinvolt. ”Este pentru prima dată în istoria omenirii când un ostaș fruntaș prezintă cartea unui general” a menționat Mircea Dinescu chiar la începutul emisiunii sale.

”Prima poveste din această carte, care se cheamă ”Viața mea, așa cum a fost. Popasuri biografice” este nemaipomenită. Și vă spun eu ca scriitor. Este o formă de confesiune, iubirea și admirația pentru femeile din Oltenia”, a susținut marele publicist.

Mircea Dinescu apreciază și felul în care a fost scrisă cartea. ”Acest capitol nu putea fi scris de nimeni dinafară. Nu-ți poate nimeni da sentimentul ăsta pe care l-ați băgat în carte. Sunt lucruri dacă vreți și de prozator”, a menționat Dinescu.

Totodată, publicistul s-a arătat impresionat de povestea de viață conținută în carte și de tandrețea unor momente relatate. ”Povestește, absolut înduioșător cum s-a îndrăgostit de soție, cum a văzut-o acum 41 de ani prin gardul dintre licee. Această carte este un elogiu adus femeii române”, este concluzia lui Dinescu.

În cadrul emisiunii, Mircea Dinescu a menționat şi faptul că, dintre toți candidații la prezidențiale, Nicolae Ciucă este singurul care are o meserie și o carieră de militar exemplară. Fără „aerul acela de superioritate” pe care unii l-ar asocia cu funcția de general, a punctat gazda emisiunii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: