Medaliații la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi decorați miercuri de președintele Klaus Iohannis

Sursa foto: Pexels

Sportivii care au obținut medalii la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris vor fi decorați de președintele Klaus Iohannis, miercuri, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț de pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). 

Delegația Team Romania va fi condusă de Mihai Covaliu, președintele COSR, împreună cu George Boroi, secretarul general al COSR.

La Jocurile de la Paris, atât Olimpice, cât și Paralimpice, România a obținut în total patru medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz.

Florin-Alexandru Bologa, în vârstă de 28 de ani, a câștigat o medalie de aur la judo pentru nevăzători, la categoria de -73 kg.

Camelia Ciripan a adus României cea de-a doua medalie câștigată la Jocurile Paralimpice. Sportiva a obținut bronzul la para tenis de masă, la simplu feminin.

Sportivii români au câștigat trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz.

Primul loc a fost obținut la înot, de către David Popovici, la proba de 200 m liber, la canotaj-dublu vâsle au obținut medalia de aur Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache și la proba de canotaj opt rame cu cârmaci, Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu.

Argintul a fost luat de Mihaela Valentina Cambei la haltere – 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj-dublu vâsle, categorie uşoară, Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel, la canotaj – dublu rame şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar, la canotaj – dublu vâsle.

Pe locul trei al podiumului au urcat David Popovici, la înot, proba de 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol. Sportiva a câștigat după depunerea unei contestații la Tribunalul Arbitral Sportiv (TAS).

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: