VIDEO Geoană mizează pe dualitatea PSD, spune Radu Carp: Și-a făcut un calcul greșit din start

Radu Carp, invitat Puterea Știrilor 11.09

Niciunul dintre candidații la prezidențiale nu este independent, a afirmat politologul Radu Carp. Mircea Geoană, spre exemplu, se bazează pe anumite structuri din PSD, nemulțumite de actuala conducere, care-l pot susține.

„Nu știu dacă este un calcul corect sau nu, dar sunt absolut convins că Mircea Geoană mizează pe această dualitate a PSD. Nu sunt convins că ea există în acest moment. Cred că PSD acționează întotdeauna unitar în alegeri și că se încolonează în spatele celui care candidează, indiferent cine este. Deci, cred că Mircea Geoană și-a făcut un calcul greșit din start. (…) Cred că Mircea Geoană ne oferă așa un spectacol de lumini și umbre, cum că este independent, că nu e nicio legătură cu partidele, el bazându-se conștient pe anumite rețele de partid”, a afirmat politologul în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

În ce privește retragerea sau înlocuirea unor candidați la prezidențiale, acesta este de părere că nu vom asista la răsturnări de situație.

„Nu am intrat încă în etapa în care vor exista întrebări cheie pentru candidați, dar mai este ceva în 2024, spre deosebire de alte campanii electorale din anii trecuți. Nu mai avem acele organizații din partea societății civile, cel puțin până acuma n-am văzut, care să pună întrebări, candidaților pe marile teme. Cred că a ăsta va fi un element de noutate. Adică până acuma existau, mă rog, câteva organizații care încercau să pună câteva întrebări și candidații răspundeau. Chiar dacă, mă rog, cei care răspundeau erau consultanții lor mai degrabă, dar măcar aveam o imagine cam ce vor să facă și observați că aceste lansări nu mai țin cont de un program politic. În afară de Nicolae Ciucă, PNL, care are un program politic, domnul Ciolacu nu are un program politic. Domnul Geoană s-a lansat printr-un videoclip. Atenție, în acel videoclip el nu spune: acesta este programul meu sau asta vreau să fac, nu. El spune doar câteva vorbe lipsite de orice sens, în ideea că, indiferent ce spune, noi știm cine este Mircea Geoană, cam așa este construit campania sa”, a explicat Radu Carp.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: