VIDEO Ciucă prezintă zece realizări ale mandatului său de prim-ministru. Care sunt acestea

Sursa foto: x

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a prezentat ceea ce a numit zece realizări ale mandatului său de prim-ministru, printre acestea aflându-se creşterea salariului minim cu 30%, majorarea punctului de pensie cu 24%, plafonarea tarifelor la electricitate şi gaz, creşterea ratei de atragere a fondurilor europene de la 50 la 80%.

”Ce aţi făcut, domnule Ciucă pentru ţară cât aţi fost prim-ministru?  Am să vă spun doar zece din câteva lucruri importante. Am crescut salariul minim cu 30%, am majorat punctul de pensie cu 24% şi alocaţiile pentru copii cu 20%. Am plafonat tarifele la electricitate şi gaz, am crescut rata de absorbţie a fondurilor europene de la 50% la aproape 80% în valoare nominală, 11,3 miliarde de euro. În 2022, în timpul guvernării mele, investiţiile străine directe au atins nivelul record de 10, 4 miliarde de euro. Am deblocat exploatarea gazului românesc din Marea Neagră şi am creat cadrul legal pentru prosumatori”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un clip postat pe pagina sa de Facebook.
El a mai amintit că atunci când a fost premier a investit peste 65 de miliarde de lei prin Programul Anghel Saligny şi a distribuit peste 17 miliarde de lei pentru persoanele vulnerabile.
”În timpul guvernării mele, MCV a fost ridicat după aproape 15 ani de aşteptare. Am distribuit 17,3 miliarde de lei prin programul Sprijin pentru România pentru persoanele vulnerabile şi în mediul de afaceri. Am investit 65,5 miliarde de lei în dezvoltarea locală prin programul Anghel Saligny. Am dat în lucru peste 200 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres. Iată infrastructura continuă să se dezvolte. Am aprobat aderarea la OCDE şi am făcut paşi esenţiali în acest sens”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: