Val de procese după recalcularea pensiilor: „Din 43 de ani s-au scăzut 25 și le-a dat 13, deși ies 18”

Sursa foto: Pexels

Val de procese după recalcularea pensiilor, în Bihor. Zeci de pensionari nemulțumiți se adresează zilnic instanțelor. Oamenii spun că le lipsesc ani de muncă după noul calcul și cer să li se facă dreptate. Seniorii au la dispoziție 45 de zile pentru a contesta deciziile primite de la Casele Județene de Pensii.

Cu decizia de recalculare în mână, zeci de seniori trec zilnic pragul Caselor Județene de Pensii, în speranța că vor mai câștiga câțiva bani.

„În prima decizie, când m-am pensionat, am avut 41 de ani 10 luni si 26 de zile. Acum, în decizia care mi-a venit, am numai 39. Ce au făcut cu ei?!”, se întreabă un pensionar.

„Nu mi s-a recalculat ani de muncă în grupa a doua. M-am simțit nedreptățit și vin să depun cerere de recalculare”, spune un alt pensionar.

„Din 43 de ani s-au scăzut 25 și le-a dat 13, deși ies 18. Acum noi venim iar.. să pierzi timp, să stai la coadă, să fii supărat pe ei…”, constată, cu amărăciune, un domn care așteaptă la rând.

Până acum, numai la Casa de Pensii Bihor au fost înregistrate peste 3.500 de cereri de recalculare. Sunt și pensionari care s-au adresat direct instanței.

„La noi sunt înregistrate în jur de 40-50 de contestatii care ne-au fost comunicate de instanță, dar din informațiile pe care le avem sunt mult mai multe care sunt înregistrate, dar încă necomunicate de instanțele de judecată. Estimăm câteva sute”, a declarat, pentru Digi24, Laurențiu Țenț, director executiv Casa de Pensii Bihor.

Printre cei care au dat statul în judecată sunt și pensionari mineri, pentru care recalcularea înseamnă, pe hârtie, câteva mii de lei în minus.

„- Vreo 25 sunt, care au depus deja. Și eu o să depun săptămâna viitoare
– Veți contesta în instanță decizia?
– Da! Atacată pe fond, pe excepții de nelegalitate și de neconstituționalitate”, spune Mihai Harn, pensionar, fost inginer de mină.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: