CJ Galați alocă 936.000 de lei din fondul de rezervă bugetară pentru comunele afectate de inundații

Sursa foto: Marcel Ciolacu

În ședință de îndată, de luni, 16 septembrie, forul deliberativ județean din Galați a fost aprobat un prim ajutor de urgență. Este vorba de suma de 936.000 de lei din fondul de rezervă bugetară.

Din această sumă, 36.000 de lei vor ajunge la familiile îndoliate. Fondurile vor fi alocate familiilor din Pechea, Costache Negri, Corod, Slobozia Conachi și Suhurlui.

“Din păcate, avem 6 decese în urma acestor inundații, iar o persoană este încă dispărută. E o dramă profundă ceea ce se întâmplă. Îmi exprim toată compasiunea pentru familiile îndoliate”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, pentru colectarea și incinerarea animalelor moarte, precum și pentru achiziționarea de echipamente necesare pentru evacuarea apei și a nămolului din case (cizme, găleți, mături, lopeți și alte instrumente indispensabile în astfel de situații), Consiliul Județean a alocat 900.000 de lei.

“Aceasta este o primă sumă pe care am aprobat-o de urgență, cu siguranță vor fi noi și noi ajutoare financiare acordate localităților afectate. Se fac evaluări în teren pentru a se stabili valoarea pagubelor și a despăgubirilor, în funcție de care vor fi alocate noi fonduri. Vom continua să monitorizăm situația și să luăm toate măsurile necesare pentru a susține populația”, a mai declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: