Ministrul Sănătăţii anunţă că lucrările de la Secţia ATI a Spitalului Sf. Pantelimon vor dura câteva luni

Sursa foto: Spitalului Sf. Pantelimon

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, marţi seară, că lucrările de la Secţia ATI a Spitalului Sf. Pantelimon vor dura câteva luni, până la mijlocul anului viitor, pentru că va fi ”o renovare profundă, nu doar la suprafaţă”.

Alexandru Rafila s-a referit, marţi seară, la Antena 3, la faptul că la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală două grupări de medici şi asistente au fost în conflict şi de aici a pornit scandalul.

Potrivit ministrului, managerul trebuia să gestioneze corect situaţia, în interiorul unităţii medicale.

”Cred că responsabilizarea personalului şi afirmaţia pe care noi o facem în spaţiul public, că pacientul este cel din centrul sistemului, că noi lucrăm pentru pacient, nu se poate pune în aplicare decât dacă există un manager care să aibă şi această abilitate, să stea cu ei la masă, să stea de vorbă, să găsească soluţiile. Putea să facă detaşări în interior, să găsească o soluţie din punct de vedere administrativ încât aceste lucruri să înceteze. Acolo era un conflict vechi, din 2015 sau 2016”, a spus Rafila, marţi seară, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că acesta nu este primul conflict din interiorul spitalului.

”A mai fost un conflict exact în acelaşi spital,  în aceeaşi secţie, cu cheia de la dulapul de medicamente şi acolo s-a soldat cu demisia şi plecarea celei care a fostla momentului respectiv şef al Secţiei de Terapie Intensivă. Întâmplarea face să o cunosc pe acea persoană, a renunţat la sistemul public şi lucrează  în sistem privat. (…) Ceea ce trebuie să înţelegem este că noi trebuie să găsim soluţiile, să păstrăm personalul, să îl încurajăm să  profeseze în sistemul public”, a declarat Rafila.

Întrebat cine trebuie să despartă ”găştile”, ministrul Sănătăţii a precizat că managerul şi directorul medical sunt arbitrii

”Arbitrul este managerul spitalului şi directorul medical”, a spus Rafila.

El a declarat, de asemenea, că un chirurg din acelaşi spital a preluat conducerea şi că urmează reorganizarea Secţiei ATI.

”Înţeleg că sunt anumite modificări. E un om care lucrează acolo de foarte mult timp, e un chirurg din spital şi e bine să fie un om din spital. L-am chemat de mai multe ori pentru că vrem să restructurăm acea zonă de ATI. Omul chiar vrea să salveze acest spital pentru că din punctul meu de vedere a fost în pericol, mai ales că medicii de la terapie intensivă, unii dintre ei au şi plecat, nu mai discutăm de cele două doctoriţe care au fost subiectul acestor acuzaţii. Doamnele asistente au rămas, pot primi alte atribuţii. Secţia ATI îşi va restrânge activitatea. Se va renova complet şi se va dota Secţia ATI, va dura câteva luni, până la mijlocul anului viitor, pentru că va urma  o renovare profundă, nu doar la suprafaţă”, a adăugat Alexandru Rafila.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: