VIDEO Europarlamentarul Daniel Buda taxează dur „incapacitatea lui Ciolacu de a negocia pentru interesele României”

Daniel Buda, invitat Puterea Știrilor 17.09

Dacă ne uităm la competențele postului de comisar european obținut de România, negocierile premierului cu liderii Comisiei sunt un eșec, este de părere Daniel Buda, europarlamentar PNL.

„Se definitivează această incapacitate a domnului Ciolacu de a gestiona și de a negocia în mod eficient pentru interesele României. Sigur, doamna Mînzatu are competențele profesionale să gestioneze acest portofoliu, însă m-aș fi dorit foarte mult să obținem unul din zona de agricultură, pentru că România are în momentul de față provocări majore în această direcție. (…) Din păcate, ne-am pricopsit cu acest portofoliu, care sună bine, dar la nivelul Comisiei Europene nu are competențe semnificative. Faptul că avem într-adevăr această titulatură, această poziție de vicepreședinte este, dacă vreți, o compensare a faptului că nu am obținut portofoliul pe care ni l-am fi dorit și pe care cred că România îl merita și dacă domnul Ciolacu ar fi reușit să se pună de comun acord în coaliție, împreună cu domnul Ciucă, să aibă discuții împreună la Bruxelles, cu siguranță alta ar fi fost în situația”, a afirmat Daniel Buda, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Legat de posibilitatea de a fi obținut un alt post de comisar european dacă am fi propus un alt nume, europarlamentarul PNL spune că negocierile au avut loc cu șefii guvernelor iar acestea au vizat portofolii, nu persoane. Prin urmare, este de părere acesta, schimbarea Roxanei Mînzatu nu ar fi dus la obținerea portofoliului dorit.

„Domnul Ciolacu s-a încăpătânat să meargă în fața colegilor socialiști în Parlamentul European cu obținerea unui portofoliu foarte puternic. Urma să aibă o discuție serioasă și cu doamna Ursula von der Leyen. Nu a înțeles că de fapt, aceasta este din aceeași familie politică cu domnul Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal și viitorul președinte al României. A luat totul pe persoană fizică sau pe PSD. Iată că până la urmă aici suntem în această situație, fără să avem posibilitatea de a influența în mod real politicile de la nivelul Uniunii Europene în domenii importante pentru România. Cred că este o mostră a acestei incapacități de a putea gestiona în mod eficient in interesul României și cu siguranță acest lucru va conta inclusiv în această competiție electorală”, a explicat Daniel Buda.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: