Pentru cine candidează politicienii la prezidențiale: Geoană, Simion, Lasconi, Ciolacu și Ciucă

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Alegerile prezidențiale propun o listă lungă de candidați, dar alegătorii trebuie să fie atenție la interesele acestora. În timp ce unii candidează pentru a-și menține stilul de viață de milionar sau să-și salveze partidele, un singur candidat a demonstrat mereu că știe să fie în slujba țării și să apere interesele românilor.

Mircea Geoană, independentul pierzător

Mircea Geoană încearcă să-și salveze cariera politică după o viață politică marcată de eșecuri. Fostul lider PSD a fost învins de Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009 și speră că românii au uitat toate greșelile pe care le-a comis, precum legăturile cu unii dintre cei mai mari corupți, vizita la Moscova sau dezastrul guvernării 2008-2009.

Mircea Geoană candidează pentru a doua oară la prezidențiale pentru a-și salva cariera politică și pentru a-și conserva viața de milionar pe care a dus-o cu banii prietenilor corupți și cu fondurile statului. Singurul obiectiv al lui Geoană este acela de a-și păstra beneficiile, așa cum a făcut în toată cariera sa politică.

Când Geoană a avut puterea și a guvernat, în perioada 2008-2009, România a intrat total nepregătită în cea mai mare criză economică din ultimul secol. După ce a pierdut prezidențialele din 2009, Geoană nu a făcut decât să stea agățat de diferite funcții plătite din buzunarele cetățenilor.

CITEȘTE ȘI: Averea controversatului Geoană: cum duce o viață de milionar

CITEȘTE ȘI: Mircea Geoană, legături cu un mafiot italian: complexul rezidențial, avionul și petrecerile la Monaco

Mircea Geoană, sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

George Simion, egocentric și egoist

George Simion a luat partidul AUR pe persoană fizică, deoarece nu există niciun alt lider în formațiunea sa politică. Simion s-a înconjurat de politicieni lipsiți de abilități politice, de traseiști adunați de la alte partide și de finanțatori suspecți care nu pot justifica banii.

George Simion s-a salvat cu funcțiile politice, pentru că înainte de 2020 declara venituri de 30.000 lei pe an. Liderul AUR rămâne abonat la banii cetățenilor și vrea cea mai înaltă funcție în stat pentru a-și continua cariera politică.

Dar candidatul AUR la prezidențiale este egocentric, egoist și scandalagiu. Simion suferă de un cult al personalității, pentru că în AUR există doar el și nu acceptă să aibă rivali. Pentru el există doar propria persoană și se promovează obsesiv.

În ultimii 4 ani, Simion a provocat doar scandaluri în Parlament și a pus România într-o lumină negativă pe scena politică europeană. Nu are nici carieră profesională, nici proiecte realizate pentru români.

În jurul lui Simion există în continuare multe mistere legate de finanțările din AUR. Candidatura lui Simion este pentru o Românie izolată, mereu în conflicte cu alții și într-un posibil război.

CITEȘTE ȘI: De unde vin banii AUR: împrumuturi de milioane, dar venituri foarte mici

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Marcel Ciolacu, obligat de PSD să candideze

Marcel Ciolacu nu a avut niciodată ambiția să devină președinte al României, însă PSD l-a obligat să candideze din moment ce și-a asumat funcția de președinte de partid. Ciolacu ar fi fost fericit dacă rămânea premier fără nicio candidatură la prezidențiale.

Liderul PSD știe foarte bine că o înfrângere la alegerile prezidențiale din 2024 va duce și la sfârșitul carierei politice, așa cum au pățit toți liderii PSD învinși la prezidențiale: Năstase, Geoană, Ponta și Dăncilă. Niciunul nu s-a salvat în PSD și nici măcar pe scena politică.

Candidatura lui Marcel Ciolacu este una de totul sau nimic. A fost obligat de PSD să intre într-o competiție electorală pe care riscă să o piardă, deoarece în ultimii 20 de ani a existat mereu un val de voturi anti-PSD la alegerile prezidențiale.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Elena Lasconi și dispariția USR

USR e un partid prăbușit la 8%, după cum au arătat-o alegerile de pe 9 iunie. Și acel 8% a fost obținut într-o alianță cu PMP și Forța Dreptei. USR-ul risca să nu facă pragul de 5% la alegerile parlamentare și atunci a decis o schimbare radicală cu populista Elena Lasconi.

Elena Lasconi candidează la alegerile prezidențiale fără nicio șansă la turul 2 cu un partid atât de slab. Obiectivul ei este acela de a-și salva partidul de la dispariție și, eventual, să îl ajute să revină măcar la 10%.  În acest sens, Lasconi îi copiază pe George Simion și Diana Șoșoacă, demonstrând un naționalism care amintește de anii 90 cu Corneliu Vadim Tudor. Recent, Lasconi a spus că milioanele de români care au plecat la muncă în străinătate sunt „trădători” și nu-și iubesc țara. Doar cu această declarație, USR a pierdut numeroase voturi.

Chiar dacă și-a anunțat candidatura în urmă cu mai bine de 2 luni, Elena Lasconi nu a prezentat niciun proiect pentru România. Nu are absolut nicio idee și nicio soluție pentru problemele românilor. Aceasta vorbește obsesiv doar despre ea însăși, arătând același egocentrism și egoism văzut la George Simion.

Candidata USR își urmărește propria luptă pentru salvarea USR, în timp ce problemele românilor sunt complet ignorate. În schimb, Lasconi le oferă românilor insulte, naționalism, populism și poze cu icoane și preoți.

CITEȘTE ȘI: Elena Lasconi insultă diaspora înainte de vot. Cât contează banii și voturile românilor din străinătate

Sursa foto: Elena Lasconi

Nicolae Ciucă, de 40 de ani în slujba țării

Dacă ceilalți candidați vor să-și salveze propria carieră sau partidul, Nicolae Ciucă a demonstrat în toată cariera sa militară că este mereu în slujba țării. De 40 de ani acesta lucrează pentru România, iar în ultimii 5 ani a ales cariera politică, unde a fost nevoit să se adapteze din mers la numeroasele crize pe care le-am traversat.

Nicolae Ciucă a demonstrat că este un politician echilibrat, capabil să negocieze și să găsească un consens politic. Într-o perioadă în care războiul e aproape de granițe, România are nevoie de un politician calm și echilibrat, care ia cele mai bune decizii, nu de scandalagii naționaliști care vor să împingă țara spre război, cum fac Simion și Lasconi.

Nicolae Ciucă este singurul candidat cu o carieră profesională importantă, departe de scena politică. De asemenea, a demonstrat într-un timp foarte scurt că poate livra rezultate, iar perioada guvernării Ciucă este una dintre cele mai prospere, marcată de creștere economică, creșteri salariale, măriri de pensii, investiții importante în infrastructură și energie, parteneriate externe importante.

Singurul interes al lui Nicolae Ciucă, cu această candidatură la alegerile prezidențiale, este acela de a servi în continuare România și românii. Și în timp ce ceilalți candidați se bat pentru funcții și partide politice, românii au nevoie de un președinte care să lupte pentru interesele lor.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: