Ce urmează în Orientul Mijlociu după asasinarea lui Hassan Nasrallah

Sursa foto: Pixabay

Asasinarea de către Israel a liderului suprem al Hezbollah, Hassan Nasrallah, reprezintă o escaladare majoră în războiul său cu grupul militant libanez și aduce Orientul Mijlociu mai aproape de un conflict care implică atât Iranul, cât și Statele Unite, relatează BBC. Totul depinde de ceea ce vor face Hezbollah, Israelul și Iranul în continuare.

Hezbollah se clatină

Structura de comandă a grupării a fost decapitată, după ce mai mulți comandanți de vârf au fost asasinați. Comunicațiile sale au fost sabotate prin detonarea șocantă a pagerelor și walkie-talkie-urilor, iar multe dintre armele sale au fost distruse în loviturile aeriene.

Analistul de securitate din Orientul Mijlociu Mohammed Al-Basha, cu sediul în SUA, afirmă: „Pierderea lui Hassan Nasrallah va avea implicații semnificative, putând destabiliza gruparea și modificându-i strategiile politice și militare pe termen scurt”.

Dar orice așteptare ca această organizație să renunțe brusc și să caute pacea în condițiile Israelului este probabil deplasată. Hezbollah a promis deja că va continua lupta, încă mai are mii de luptători, mulți dintre ei veterani ai luptelor din Siria, care cer răzbunare.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: