Peste 11.000 de profesori au declarat la Fisc venituri nete din meditaţii de 169 de milioane de lei în 2023

Sursa foto: Pexels
11.734 de profesori din ţara noastră au declarat la Fisc faptul că au obţinut venituri din meditaţii în anul 2023, a căror valoare netă cumulată se ridică la 169 de milioane de lei, arată datele obţinute exclusiv de Economica.net de la ANAF. Cele mari venituri nete declarate de profesori din meditaţii au fost realizate în Bucureşti – peste 40 de milioane de lei, în Sibiu – peste 15 milioane de lei şi în judeţul Cluj – peste 14 milioane de lei, potrivit analizei Economica.net bazate pe datele obţinute de la ANAF.

S-a dublat venitul total din meditaţii, declarat de profesori la Fisc, în 2023 faţă de nivelul din 2021, reiese din analiza Economica.net.

Venitul net cumulat, realizat din meditaţii în 2023 şi declarat de profesori la Fisc, se ridică la 169 de milioane de lei şi e cel puţin dublu faţă de cel declarat de profesori la Fisc în anul 2021, arată analiza Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut în exclusivitate de la ANAF.

Cele mai mari venituri din meditaţii au fost declarate de profesorii din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Timiş, Prahova, în această succesiune, reiese din informaţiile comunicate la solicitarea Economica.net de către ANAF.

Numărul profesorilor care au declarat venituri din meditaţii la Fisc a crescut cu peste 48% în 2023 faţă de cel înregistrat în 2021, potrivit analizei Economica.net.

11.734 de profesori au declarat la Fisc faptul că în 2023 au realizat venituri din meditaţii, potrivit răspunsului obţinut de Economica.net de la ANAF.

Dintre aceştia, 3.136 de oameni au declarat şi plătit CASS aferentă acestor venituri, în timp ce doar 1.003 oameni au datorat şi plătit CAS pentru veniturile din meditaţii realizate în 2023, conform datelor obţinute de Economica.net de la ANAF.

Veniturile obţinute din acordarea meditaţiilor sunt venituri din activităţi independente pentru care persoana fizică are obligaţia trimiterii declaraţiei unice la Fisc. Venitul net anual din acordarea meditaţiilor se poate determina ori pe baza normelor de venit, ori în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: