Siegfried Mureșan: Acțiunile antieuropene ale lui Nehammer şi blocarea aderării României la Schengen, în zadar

Sursa: facebook

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) consideră că acţiunile antieuropene ale lui Karl Nehammer, care a pierdut alegerile generale în fața partidului de extremă dreaptă eurosceptic FPÖ, inclusiv blocarea aderării României la spațiul Schengen, s-au dovedit a fi în zadar.

„ Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a jucat cartea extremismului eurosceptic și a fost învins de adevărata extremă dreaptă
Am spus mereu că toți liderii europeni care vor să învingă extremiștii eurosceptici cu același tip de discurs vor eșua.
Așa s-a întâmplat și cu Karl Nehammer care a pierdut, aseară, alegerile generale în fața partidului de extremă dreaptă eurosceptic FPÖ. Acțiunile antieuropene ale lui Nehammer, inclusiv blocarea aderării României la spațiul Schengen, s-au dovedit a fi în zadar”, a scris Mureşan pe pagina sa de Facebook.

El a făcut şi o analiză a ceea ce urmează să se întâmple în viaţa politică a Austriei în urma alegerilor de duminică:

„Ce urmează?
Mă aștept ca FPÖ să fie izolat, iar celelalte partide, inclusiv partidul ÖVP al cancelarului Nehammer, să negocieze în următoarea perioadă formarea unei coaliții fără extrema dreaptă. Este decizia cea mai bună pentru Austria și pentru întreaga Uniune Europeană.

În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen și cu frontierele terestre, lucrurile sunt clare: în primul rând, țara noastră este pregătită să adere de peste 13 ani. În al doilea rând, liderii austrieci nu mai au de ce să joace electoral acest subiect fiindcă alegerile s-au încheiat. Nu în ultimul rând, Austria deține și portofoliul pentru migrație în viitoarea Comisie Europeană. Ca atare, liderii austrieci nu mai pot folosi problemele de migrație ca pretext pentru a amâna aderarea României fiindcă dețin portofoliul responsabil cu soluționarea acestor probleme.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: