Ciolacu: Dezvoltarea României depinde de investiţii şi iniţiativă

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dezvoltarea României depinde de investiţii şi iniţiativă, iar ţara noastră are nevoie de oameni cu o atitudine occidentală faţă de muncă, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a participat la Summit-ul RePatriot 2024 „Top 100 de Români de Pretutindeni – RePatriot”, eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

„Permiteţi-mi a felicita RePatriot şi fundaţia Romanian Business Leaders pentru activitatea neobosită în construcţia de punţi între românii de acasă şi românii plecaţi peste tot în lume. Vreau să îmi exprim recunoştinţa pentru iniţiativa dumneavoastră: aceea de a reconecta cu România de astăzi şi cu oportunităţile sale toţi antreprenorii, profesioniştii, meseriaşii, plecaţi definitiv sau doar temporar la muncă. Dezvoltarea României depinde de investiţii şi iniţiativă, iar ţara noastră are nevoie de oameni cu o atitudine occidentală faţă de muncă”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că peste 3 milioane de români au emigrat doar între 2008 şi 2022, punctând că, în opinia sa, „toată clasa politică” este vinovată pentru acest lucru.

„Eu nu vreau să caut vinovaţi şi cred că nu acesta este rostul meu. Eu cred că toată clasa politică este vinovată. Au fost primii ani după Revoluţie, normal, când am avut motive clare de ce să plecăm. Au vizat calitatea vieţii, serviciile în sănătate, serviciile în educaţie şi, nu în ultimul rând, venituri mai mari „, a declarat Ciolacu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: