Câciu anunță creșterea pensiei medii la 550 de euro pe lună: „Am reușit să protejăm și să creștem puterea de cumpărare”

Sursa foto: Adrian Câciu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat vineri că pensia medie lunară a atins pragul de 550 de euro în luna septembrie, depășind obiectivul de 500 de euro stabilit la preluarea guvernării de către PSD.

Așa cum noi, cei din PSD, am promis atunci când am intrat la guvernare, pensia medie lunară a depășit 500 euro, ajungând, în luna septembrie, la o medie de 550 euro/persoană, a scris Câciu pe Facebook.

De asemenea, ministrul a subliniat că salariul mediu net a depășit 1.000 de euro, îndeplinind o altă promisiune-cheie a partidului.

O altă promisiune îndeplinită a fost aceea ca salariul mediu net să fie de peste 1.000 de euro și iată că și acest obiectiv a fost atins.

Adrian Câciu a explicat că măsurile implementate între 2022 și 2024 au avut un impact pozitiv asupra a peste 85% din populație, inclusiv copii, tineri, angajați și pensionari.

În ciuda inflației ridicate din acești ani, guvernul a reușit să protejeze și să crească puterea de cumpărare a românilor, înregistrând o creștere reală de 10%, eliminând efectele inflației.

În contextul unei inflatii mari care a marcat acesti ani, am reușit să protejam și să creștem puterea de cumpărare a românilor, iar datele statistice arată o crestere medie reală a puterii de cumpărare de 10% (eliminand inflatia cumulata in acesti ani), a adăugat liderul PSD.

Ministrul a declarat că prioritatea PSD rămâne creșterea puterii de cumpărare prin reducerea fiscalității și investiții în educație și ocuparea forței de muncă, subliniind că „o națiune puternică se construiește pe oameni puternici”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: