Alegeri parlamentare: Cine sunt social-democrații de pe lista PSD Olt

Foto Facebook PSD Olt

Alegeri parlamentare: Lista candidaților PSD Olt la alegerile parlamentare 2024, votată de Biroul Politic Județean

PSD Olt a aprobat, vineri, 04.10 a.c., în cadrul Comitetului Politic Județean, listele candidaților la alegerile parlamentare pentru Senat și Camera Deputaților.

Secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, va candida pe primul loc pe lista PSD Olt pentru Senat, iar deputatul Marius Iancu va deschide lista de candidați a organizației județene pentru Camera Deputaţilor, listă în care pe a doua poziție se află ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat vineri președintele PSD Olt, Marius Oprescu.

În legislația 2020-2024, la Senatul României, PSD Olt a avut pe listă: Paul Stănescu, Siminica Mirea, Șerban Crețu, Sorin Brătoi, Mariana Matei. Stănescu și Mirea deschid listele pentru Senat și în mandatul următor al socialiștilor din Olt.

Senat:

1. Paul Stănescu, de profesie inginer (senator în exercițiu, secretarul general al PSD);

2. Siminica Mirea, inginer (senator în exercițiu);

3. Emil Florin Albotă, inginer și profesor conferențiar (deputat în exercițiu);

4. Corina Sulger, inginer (membru în Comitetul de reglementare al ANRE);

5. Răzvan Costel Bățăgui, profesor (director al Școlii Gimnaziale nr. 2 Caracal).

 

Paul Stănescu

Paul Stănescu
Sursă foto: psd.ro/Paul Stănescu

 

Paul Stănescu (n. 25 august 1957, Vișina, Olt, România) este un senator român, ales în 2016. Paul Stănescu a absolvit Facultatea de Agronomie Craiova în 1982

Din 17 octombrie 2017 până în 22 februarie 2019 este numit viceprim-ministru în guvernul Tudose (Partidul Social Democrat) și în guvernul Dăncilă și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, demisionând în noiembrie 2018.

Organizația PSD Olt, din care face parte Paul Stănescu este una dintre cele mai puternice din țară.

Intrat în PSD din 2003, a ocupat, pe rând, funcția de director al Fabricii de conserve Caracal (1982-1987), de director I.A.S Studina (1988-1991) și de director al firmei de mecanizare în agricultură Agromec Vișina (1992-2008).

Considerat unul dintre ”durii” PSD, Paul Stănescu l-a ajutat pe Liviu Dragnea să ajungă președintele PSD.

În prezent este secretar general al PSD.

 

Siminica Mirea

Foto Siminica Mirea Facebook

Siminica Mirea (n. 28 noiembrie 1971, Vulturești, Olt, România) este un senator român, ales în 2016 și reales în 2020.

În 2018, s-a mutat din Partidul Național Liberal în cel Social Democrat. Face parte din Grupul Parlamentar de prietenie cu Republica Tunisiană unde este secretar, din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia şi din Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Emil-Florin Albotă

Foto Facebook

Emil Florin Albotă s-a născut la data de , în Slatina, iar în prezent este deputat ales în 2020 din partea PSD. Politicianul a absolvit, în 1994, Liceu Teoretic „Ion Minulescu”, secția informatică. În 2000, a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole, din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, cu specializarea „Metode avansate în calculul construcțiilor”.

În anul 2004, Albotă începe studiile de Doctorat în „Științe inginerești”, cu specializarea „Siguranța Construcțiilor și Inginerie Seismică”, iar doi ani mai târziu își va susține teza de Doctorat, cu titlul „Contribuții teoretice și aplicative privind fundamentarea conceptelor și criteriilor de elaborare a normelor de protecție seismică”.

Pe partea de politică, la alegerile din 2012, Albotă a candidat la funcția de primar al Municipiului Slatina, obținând postul de consilier local. În CV-ul social-democratului mai este trecut și faptul că a fost secretar de stat în Ministerul Educației Naționale. În 2020 a fost ales Vicepreședinte PSD în organizația județeană Olt, iar din 2016 este Membru BPJ al PSD în aceeași organizație.

Corina Sulger

Foto Corina Sulger Facebook

Corina Sulger este președinta OFSD Olt, membru al comitetului de reglementare ANRE.

Răzvan Costel Bățăgui

Foto Scoala Gimnaziala 2 Caracal

BĂȚĂGUI COSTEL RĂZVAN este consilier local la Consiliul Municipal Caracal, director Scoală gimnazială Caracal, profesor Istorie.

 

Camera Deputaților:

Lista este deschisa de Marius Iancu, economist (deputat în exercițiu).

Marius Iancu

Foto Camera Deputaților

Marius-Ionel Iancu este un deputat român, ales în 2016.

Face parte din Comisia pentru buget, finanțe şi bănci din Comisia parlamentară de anchetă privind achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență şi de alertă pe teritoriul României.

De asemenea este membru al Grupurilor de prietenie cu Parlamentele altor state:
Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Estonia Secretar
Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Turkmenistan
Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Guineea
Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Africa de Sud

Florin Barbu

Sursa foto- facebook

Actual ministru al Agriculturii, Florin Barbu este specialist în Marketing. A terminat Facultatea de Economie a Universității din Craiova. A obținut titlul de doctor în Economie la aceeași universitate în 2015.

Mare parte a activității profesionale Florin Barbu a acumulat-o la stat. La Primăria Slatina a fost, pe rând, inspector, șef la Direcția Venituri și Director Economic. Apoi, începând din 2014, timp de 6 ani, a fost director general la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, iar din 2020 este deputat.

Adrian Chesnoiu

Adrian Chesnoiu
Foto: Facebook Adrian Chesnoiu

Adrian Chesnoiu este jurist, deputat în exercițiu, președintele Comisie pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Adrian-Ionuț Chesnoiu (n. 12 mai 1982, Coteana, Olt, România) este un deputat român, ales în 2020 din partea PSD. Începând cu 25 noiembrie a devenit ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în guvernul Nicolae Ciucă. La data de 23 iunie 2022, el a demisionat.

Chesnoiu este absolvent al Academiei de Poliție, fost director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și fost viceprimar al Caracalului.

Din 2013, a început să dețină funcții în aparatul bugetar: a fost director de cabinet la mai mulți secretari de stat, inclusiv la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Șanse între Femei şi Bărbaţi.

În 2017 apreluat conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, ca director general, iar Chesnoiu a condus agenția până în mai 2020, după care a fost administrator public al orașului Caracal, viceprimar al acestei localități și apoi deputat.

Liviu Voiculescu

Foto  LIVIU VOICULESCU, Senat

Senatorul PNL Liviu Voiculescu a trecut anul acesta la grupul parlamentar al PSD. El renunțase în noiembrie 2023 la șefia PNL Olt. Născut la date de ,la  Cungrea, Olt, senatorul a fost ales în 2020 din partea PNL.

Ionuț Ivan

Foto CJ olt

Este economist si vicepreședinte al Consiliului Județean Olt. A fost președinte al TSD Olt și este  directorul economic al Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, funcție pe care o ocupă de câțiva ani.

Florin Ciocan

Foto ANMCS

Născut in 1976 la Slatina este președinte la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Din  2017  pana in 2020  a fot președinte si Director General la Casa de Asigurări de Sănătate Olt.

Mariana Leanca

Foto Facebook

Este medic, director medical al Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci.

Alexandru Berechet

Foto Facebook

Alexandru Berechet este consilier local la Slatina si operator de turism.

 

Componența integrală a celor două liste:

Senat:

1. Paul Stănescu, de profesie inginer (senator în exercițiu, secretarul general al PSD);

2. Siminica Mirea, inginer (senator în exercițiu);

3. Emil Florin Albotă, inginer și profesor conferențiar (deputat în exercițiu);

4. Corina Sulger, inginer (membru în Comitetul de reglementare al ANRE);

5. Răzvan Costel Bățăgui, profesor (director al Școlii Gimnaziale nr. 2 Caracal).

 

Camera Deputaților:

1.Marius Iancu, economist (deputat în exercițiu);

2. Florin Barbu, economist (deputat, ministru al Agriculturii);

3. Adrian Chesnoiu, jurist (deputat în exercițiu, președintele Comisie pentru Agricultură din Camera Deputaților);

4. Liviu Voiculescu, jurist (senator în exercițiu);

5. Ionuț Ivan, economist (vicepreședinte al Consiliului Județean Olt);

6. Florin Ciocan, jurnalist (președintele ANMSC);

7. Mariana Leanca, medic (director medical al Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci);

8. Alexandru Berechet, operator turism (consilier local la Slatina).

Dintre cei de pe listele de candidaturi, de la întrunirea de vineri au lipsit Paul Stănescu, reținut la București de pregătirea depunerii candidaturii lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale, ministrul Florin Barbu, aflat într-o delegația la Chișinău, împreună cu premierul României, precum și Florin Ciocan, prezent la o conferință internațională organizată chiar de instituția pe care o conduce.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: