Maia Sandu: România rămâne un partener de încredere pentru R.Moldova și pentru parcursul nostru european

Sursa foto: Klaus Iohannis

România rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova și pentru parcursul european al statului nostru. Declarația a fost făcută de președinele R.Moldova, Maia Sandu, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu. 

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, părțile au vorbit despre proiectele comune ale Republicii Moldova și României, una dintre ele fiind construcția primului pod nou după multe decenii, care va conecta județul Iași și raionul Ungheni. În plus, amintesc autoritățile de la Chișinău, alte trei poduri peste Prut sunt în proces de modernizare, iar planurile R.Moldova și României includ construcția a încă patru poduri noi.

Educația este un domeniu de colaborare continuă, iar astăzi au fost distribuite încă 20 de autobuze școlare în raioanele țării, din totalul de 69 de autobuze achiziționate doar în acest an, cu sprijinul României”, a subliniat șeful statului.

Maia Sandu a salutat și finanțarea recent anunțată de România pentru restaurarea Conacului urban al Familiei Donici, situat la colțul străzilor Mitropolit Bănulescu-Bodoni și 31 August 1989 din capitală.

România rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova și pentru parcursul nostru european”, a afirmat ea.

Amintim că prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întreprinde astăzi o vizită oficială în R.Moldova.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: